Vandet kommer!
Projekt vil forberede elever fra grundskolen og HTX til en fremtid, hvor klimaet kommer til at have en indflydelse på, hvordan vi kan leve vores liv. Gennem case-arbejde vil projektet klæde eleverne på med viden og kompetencer, som retter sig mod klimatilpasning og klimatilpasningsstrategier.
Projektets indsats og hovedaktiviteter
Kold College vil sammen med 5 grundskoler i Odense Kommune klæde grundskoleelever (8.-9. klasser) og htx-elever på til en fremtid, hvor klimaforandringerne med mere ekstremt vejr, mere nedbør, stigende grundvand og mere varme og tørke, bliver hverdag. Parterne vil udvikle et undervisningsforløb om klimatilpasning, der tager afsæt i cases fra elevernes egen hverdag og lokalområde. De udviklede cases skal blandt andet hente inspiration fra Odense Kommunes klimatilpasningsplan. Undervisningsforløbet skal blandt andet indgå i Håndværk og designfaget hos grundskoleklasserne, og designdelen skal være med til at gøre undervisningen i klimaforandringerne mere praktisk og håndgribelig for eleverne.
Forventede resultater
- 75% af eleverne vil kunne forklare de grundlæggende årsager til klimaforandringer og komme med 1-2 konkrete eksempler på, hvordan forandringerne påvirker eller har påvirket hverdagen og lokalsamfundet
- 60% af eleverne vil udvikle en større bevidsthed om nødvendigheden af klimatilpasning og deres egen rolle og ansvar i denne proces.
- 55% af eleverne vil kunne vælge og forbinde bæredygtige materialer til specifikke klimatilpasningsprojekter og tiltag.
Parter
- Kold Tekniske Gymnasium
- Dalumskolen
- Tingkærskolen
- Hjalleseskolen
- Højby skole
- Tarup skole
- SDU CUHRE
- Kolding Designskole
Periode og tilsagn
Projektet skal gennemføres i perioden 1. maj 2025 til 30.juni 2026 og har fået 279.486,00 kr. i støtte fra uddannelsespuljen.