Skip til primært indhold

Kompetencer til arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedet er karakteriseret ved en hastig udvikling af nye teknologiske og digitale muligheder. Arbejdsfunktioner, jobs og uddannelser forventes at ændre indhold og format i fremtiden. Det er vigtigt, at unge får kompetencer til at kunne begå sig på et arbejdsmarked i konstant forandring, samtidig med at arbejdsmarkedet løbende får adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Kompetencer til arbejdsmarkedet 

Arbejdsmarkedet efterspørger i højere grad medarbejdere, som har gennemført en uddannelse. Ufaglærte har derfor fået sværere ved at komme i beskæftigelse. Ca. 20 procent af de 25-årige syddanskere har i dag ikke en ungdomsuddannelse. Det er især drengene og mændene, som sakker bagud i uddannelsesniveau. Alligevel er der markant flere drenge end piger, som søger en erhvervsuddannelse, og pigerne er ligeledes underrepræsenteret inden for STEM-området (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

I nedestående udgivelse kan du læse om, hvad der er fokus på i de regionale STEM-indsatser og hvorfor STEM er et vigtigt indsatsområde inden for uddannelse.

Læs ”Et grønt og teknologisk Syddanmark".

Samarbejdspartnere

Region Syddanmarks primære samarbejdspartner på STEM-området er Astra. Astra har til formål at styrke interessen for, rekruttering til og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed. Astra har desuden ansvaret for udvikling og opkvalificering af underviserne i grundskole og ungdomsuddannelse samt udvikling og afprøvning af nye læseplaner og udvikling af nyt undervisningsmateriale. 

 

Kontakt uddannelsesteamet for mere viden om kompetencer til arbejdsmarkedet

Jonas Svane Jakobsen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og Mobilitet


+45 29201050

Stine Liengaard Jensen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og mobilitet


+45 40315069

Lene Henriksen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og mobilitet


+45 21262471

Linda Bettina Buhl Petersen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og mobilitet


+45 23483140
APPFWU02V