Skip til primært indhold

Fødsels- og forældreforberedelse

Fødsels- og forældreforberedelsen er med til at klæde dig og din partner på i forhold til fødslen, rollen som forældre og den første tid med et spædbarn i hjemmet.

En god forberedelse er med til at gøre det mere trygt at komme hjem efter fødslen. Derfor er det vigtig, at du og din partner deltager i fødsels- og forældreforberedelsen.

Fødsels- og forældreforberedelsen vil medvirke til at øge jeres viden inden for emner om graviditeten og forberedelse til fødsel, fødslen og dens forløb, barselsperioden og det nyfødte barn samt om forældreskabet og børns udvikling.

Husk at melde dig til

Region Syddanmark tilbyder flere forskellige typer fødsels- og forældreforberedelse. Du skal selv beslutte, hvilken type fødsels- og forældreforberedelse du har brug for, og du skal selv tilmelde dig. Du kan typisk melde dig til ved din første jordemoderkonsultation, og det er gratis at deltage i tilbuddene. Din jordemoder kan også fortælle dig om de tilbud, der findes i dit lokalområde.

Tilbud nær dig

Fødestederne i Region Syddanmark har produceret 8 fødselsforberedelsesfilm i samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation. 

Se fødselsforberedelsesfilmene

Gravide med særlige behov

Undervejs i graviditeten har du mulighed for at benytte dig af disse tilbud, hvis du har brug for det.

Du har for eksempel mulighed for specialkonsultation, hvis du er overvægtig eller hvis du venter mere end et barn.

Tal med din jordemoder eller din læge, hvis du gerne vil vide mere om, hvilke muligheder du har.

APPFWU01V