Skip til primært indhold

Dit fødselsforløb

Region Syddanmark vil gerne være med til at gøre hele oplevelsen så god som mulig for dig og din familie. Derfor har vi samlet en række forskellige tilbud, som du kan benytte dig af undervejs i din graviditet og efter fødsel.

Tillykke med graviditeten!
At få et barn er en stor begivenhed i dit liv. Jo mere du ved om graviditeten, fødslen, og barselsperioden, og om hvad det vil sige at blive forældre, jo bedre er du rustet til at få et barn.

Under din graviditet, fødsel og barsel samarbejder din praktiserende læge, fødestedets jordemoder og den kommunale sundhedsplejerske. Ved første graviditetsundersøgelse hos din egen læge, opretter lægen en svangre- og vandrejournal, der sendes til fødeafdeling og jordemoder.

I Region Syddanmark vil vi gerne tilbyde dig de samme muligheder, uanset hvor i regionen, du bor. Når du bliver gravid, bliver du derfor tilbudt et forløb, som består af:

  • 3 undersøgelser hos din egen læge,
  • 5-7 konsultationer hos en jordemoder,
  • 2 ultralydsscanninger,
  • fødsels- og forældreforberedelse efter behov,
  • efterfødselssamtale 2-3 dage efter fødslen.

Derudover kan du, hvis der viser sig at behov for det, blive tilbudt flere besøg ved din egen læge, din jordemoder, en fødselslæge eller sundhedsplejersken.

APPFWU01V