Skip til primært indhold

Læs kontorelevernes egne historier

I regionshuset er der hele tiden 4 førsteårs kontorelever og 4 andetårselever. Herunder fortæller nogle af eleverne om, hvordan de hver især oplever, det er, at være kontorelev i regionshuset.

Kontorelevernes historier

Mit navn er Sarah Mathiasen, jeg er 21 år og 1. års elev ved Region Syddanmark.

Jeg blev HF student i 2020, og har efterfølgende taget et 5 ugers EUD. Jeg har altid haft svært ved at finde den rigtige branche for mig, jeg har derfor prøvet flere områder af, inden jeg besluttede mig. Jeg har dog altid haft en interesse inden for den offentlige administration, og besluttede derfor at starte på uddannelsen. Den beslutning har jeg bestemt ikke fortrudt.

Hos Region Syddanmark får du lov til at prøve kræfter med flere områder, og du får derved en bred vifte af erfaringer. Denne uddannelse indebærer en god blanding af praktik og praksis. Det giver en rigtig god forståelse for faget, at få teorien i hænderne. Der er plads til din faglige udvikling, da du får ansvar helt fra start.

At det skulle være hos Region Syddanmark at jeg skulle være elev, var der ingen tvivl om. Jeg havde alle steder både hørt og læst at det skulle være det bedste sted at være for en elev. Dette kan jeg trygt stå inde for, de lever virkelig op til deres ry.

Udover at Region Syddanmark gør en stor indsats for at du falder godt til i dit team, så gør de også en kæmpe indsats for at elevgruppen har et godt fællesskab.

Hvis du er interesseret i en arbejdsplads med høj faglighed, godt samarbejde og plads til udvikling, både personligt og fagligt, så er dette helt klart en arbejdsplads for dig.


Mit navn er Louise Bossen Mathiesen, jeg er 24 år og er 1. års elev ved Region Syddanmark.

Jeg er i sommeren 2022 blevet færdiguddannet lærer, med speciale i fagene dansk, idræt og madkundskab. Jeg tog dog en beslutning, da jeg var i min sidste praktik og så småt i gang med min bachelor, om at der skulle ske noget nyt, når jeg var færdig, og jeg havde brug for at prøve noget andet.

For mig er Region Syddanmark en god og stabil arbejdsplads. Der er plads til alle, og der bliver taget hånd om én fra start og igennem det hele. Jeg er blevet en del af et utrolig godt team og generelt bare en utrolig fed afdeling. Tilliden til én er kæmpe stor, og man føler sig altid tryg, når man er på arbejde.

Man bliver ikke set som kontorelev, men som en kollega ligesom de andre. Mine kollegaer er altid behjælpelige, når jeg har brug for det.

Derudover er jeg også blevet en del af et utrolig godt elevteam. Det har været en kæmpe fordel for mig, at jeg er en del af det her team. Vi støtter hinanden, og er der altid tid til til en snak, når der måske er noget der nager både arbejdsmæssigt og på hjemmefronten.

Vi bliver i starten anbefalet at spise frokost sammen, for at have nogen at tale med, som står samme sted som én selv. Det har vi virkelig benyttet os af og bruger hinanden til alt, som vi overhovedet kan. Fællesskabet i vores elevteam er kæmpe stort og det er noget jeg virkelig værdsætter.

Jeg har ikke et eneste sekund fortrudt mit valg om at skifte fra lærerfaget og over til offentlig administration. At jeg valgte Region Syddanmark, har været det helt rigtige for mig. En stor arbejdsplads, med mange forskellige muligheder, og et stort indblik i alt der sker rundt omkring i Regionen, er et kæmpe plus.

I løbet af de 2 år som kontorelev kommer man lidt rundt omkring, man kommer rundt i 3 forskellige afdelinger, hvilket er med til at udvide ens egen viden og mulighed for at få erfaringen inden for mere end blot ét område.

Så hvis du godt kan lide en stor arbejdsplads, en arbejdsplads med mange bolde i luften og en arbejdsplads, hvor der sker noget hele tiden, så er Region Syddanmark helt bestemt en arbejdsplads for dig.

 

 

 

 

 

 

Mit navn er Josefine Amalie Kvist, jeg er 30 år gammel og er 1. års elev hos Region Syddanmark.

Jeg har førhen arbejdet i dagsinstitution i flere år, og kunne den sidste tid mærke, at det var den administrative del, der trak mest i mig. Derfor undersøgte jeg mine muligheder for at blive kontorelev. Jeg har en STX studentereksamen og skulle derfor kun på et 5-ugers EUS kursus, inden jeg var klar til at blive elev.

Allerede ved jobsamtalen i Region Syddanmark kunne jeg mærke den behagelige tone, og jeg var derfor ikke i tvivl om, at det ville være et rart sted at være elev. Efter jeg er startet her, er jeg bare blevet mere sikker på, at det er et sted, der kan give mig alle de rigtige ting i min elevtid.

Man skal i løbet af sin elevtid rundt i tre forskellige afdelinger, hvilket giver god mulighed for en bred vifte af læring. Det giver samtidig også indblik i hvilke afdelinger, som man synes kunne være spændende til jobsøgning senere hen.

Vi har i vores elevgruppe et godt sammenhold og spiser stort set dagligt frokost sammen. Der kan vi vende diverse ting, både fagligt og privat. Det er meget inspirerende at høre de andre elevers fortællinger fra de forskellige afdelinger, samtidig med at det bare er super hyggeligt.

Region Syddanmark investerer meget i sine elever, og det er tydeligt at mærke, at de gerne vil os og tager hånd om os. Det er med andre ord, et virkelig godt sted at være elev.

Mit navn er Sandra Kate Andresen, jeg er 35 år og 2. års elev ved Region Syddanmark.

Jeg er uddannet i butik og har altid haft nær kontakt til kunder, men som tiden gik ville jeg gerne prøve noget andet. Derfor tog jeg en EUX, og har så kunnet mærke at det administrative arbejde var noget for mig. Jeg kan lide at have mange bolde i luften, og det er der bestemt plads til her.

Region Syddanmark som arbejdsplads er for mig en rigtig god arbejdsplads, man bliver som elev taget godt imod, og der er tilrettelagt en langsigtet plan for en, så man ved hvad man konkret skal.

Som elev kommer man rundt i 3 forskellige afdelinger på de to år man er ansat, det synes jeg er rigtig godt, fordi man på denne måde får prøvet kræfter med forskellige ting, samt så finder man nemmere ud af, hvor man kunne se sig selv fremadrettet.

Hvis du kan lide en stor arbejdsplads, hvor der bliver taget rigtig godt hånd om eleverne, så er det helt sikkert ved Region Syddanmark, du skal søge.

Elevcitat

"I hverdagen føler man sig ikke som "elev", men som en kollega på lige fod med alle de andre. Der er altid tid til spørgsmål og hjælp, og der er altid opgaver. Man sidder ikke og keder sig."

Mie Heegaard

Feriefondskonsulent og uddannelsesansvarlig

HR Forhandling, Løn og Analyse


76631732
APPFWU01V