Skip til primært indhold

Læs kontorelevernes egne historier

I regionshuset er der hele tiden 4 førsteårs kontorelever og 4 andetårselever. Herunder fortæller nogle af eleverne om, hvordan de hver især oplever, det er, at være kontorelev i regionshuset.

Kontorelevernes historier

Mit Navn er er Valdemar Ramsing, og jeg er 1- års elev her ved Region Syddanmark.

Jeg har haft forskellige jobs, som i sidste ende førte til at jeg gerne ville arbejde med administration.

Region Syddanmark gør rigtig meget for man ikke bliver set som en elev, men som en kollega i de forskellige afdelinger. Det er med til, at man kommer til at være med i mange af de projekter, der foregår i organisationen, og får et dybere indblik i, hvad regionen laver. Man kommer helt tæt på, hvordan det danske sundhedsvæsen fungerer.

Selve kulturen er meget indbydende, og der er plads til alle, og mine kollegaer er altid klar til at hjælpe, hvis der skulle være spørgsmål.

Jeg skal sidde i Regional IT, Regionssekretariatet og Jura og Regional Udvikling. Alle afdelinger har noget hver for sig, de kan tilbyde, og det giver mig en meget alsidig uddannelse, som jeg kan tage med videre.

Man er elev sammen med 3 andre 1. års elever, og 4 2. års elever. Der er et super godt elev-sammenhold, og man mærker straks at 2. års eleverne er inkluderende, og at man er en del af et fællesskab.

Region Syddanmark er den rette elevplads for dig, hvis du interesserer dig for samfundet og det danske sundhedsvæsen. Samtidig tilbyder de en bred uddannelse, hvor man kommer rundt i forskellige afdelinger, og hvor man finder de emner og opgaver, man finder mest interessant.

Mit navn er Jonas Laursen Thrane. Jeg er 25 år gammel og kontorelev i Region Syddanmark. Jeg blev student i sommeren 2023 efter at have fuldført en HF enkeltfag og har taget et 5-ugers EUS kursus før opstarten.

Jeg har tidligere arbejdet på en chokoladefabrik, men derudover er jobbet hos regionen mit første. Jeg blev draget af tanken om at arbejde i en politisk ledet virksomhed, fordi jeg interesserer mig meget for, hvad der sker i samfundet omkring mig.

Region Syddanmark er et godt sted at være elev, for det er en seriøs arbejdsplads, som tager sig godt af sine elever. Man føler sig hurtigt som en del af holdet, og det er vigtigt for at sikre trivsel. Kollegerne er søde, arbejdsopgaverne spændende og humøret højt.

Man vil i løbet af sin læretid være i tre forskellige afdelinger, hvilket giver gode muligheder for at udvikle færdigheder inden for flere forskellige områder. 

Hvis du vil have et godt sted at være elev, anbefaler jeg helt klart Region Syddanmark. Det er en seriøs og ordentlig arbejdsplads med rig mulighed for læring på forskellige områder, og du får søde kollegaer og spændende arbejdsopgaver. Hvis det lyder som noget for dig, så er Region Syddanmark det helt rigtige sted at søge ind som elev.

Mit navn er Sarah Mathiasen, jeg er 22 år og 2. års elev ved Region Syddanmark.

Jeg blev HF student i 2020, og har efterfølgende taget et 5 ugers EUD. Jeg har altid haft svært ved at finde den rigtige branche for mig, jeg har derfor prøvet flere områder af, inden jeg besluttede mig. Jeg har dog altid haft en interesse inden for den offentlige administration, og besluttede derfor at starte på uddannelsen. Den beslutning har jeg bestemt ikke fortrudt.

Hos Region Syddanmark får du lov til at prøve kræfter med flere områder, og du får derved en bred vifte af erfaringer. Denne uddannelse indebærer en god blanding af praktik og praksis. Det giver en rigtig god forståelse for faget, at få teorien i hænderne. Der er plads til din faglige udvikling, da du får ansvar helt fra start.

At det skulle være hos Region Syddanmark at jeg skulle være elev, var der ingen tvivl om. Jeg havde alle steder både hørt og læst at det skulle være det bedste sted at være for en elev. Dette kan jeg trygt stå inde for, de lever virkelig op til deres ry.

Udover at Region Syddanmark gør en stor indsats for at du falder godt til i dit team, så gør de også en kæmpe indsats for at elevgruppen har et godt fællesskab.

Hvis du er interesseret i en arbejdsplads med høj faglighed, godt samarbejde og plads til udvikling, både personligt og fagligt, så er dette helt klart en arbejdsplads for dig.

Mit navn er Josefine Amalie Kvist, jeg er 31 år gammel og er 2. års elev hos Region Syddanmark.

Jeg har førhen arbejdet i dagsinstitution i flere år, og kunne den sidste tid mærke, at det var den administrative del, der trak mest i mig. Derfor undersøgte jeg mine muligheder for at blive kontorelev. Jeg har en STX studentereksamen og skulle derfor kun på et 5-ugers EUS kursus, inden jeg var klar til at blive elev.

Allerede ved jobsamtalen i Region Syddanmark kunne jeg mærke den behagelige tone, og jeg var derfor ikke i tvivl om, at det ville være et rart sted at være elev. Efter jeg er startet her, er jeg bare blevet mere sikker på, at det er et sted, der kan give mig alle de rigtige ting i min elevtid.

Man skal i løbet af sin elevtid rundt i tre forskellige afdelinger, hvilket giver god mulighed for en bred vifte af læring. Det giver samtidig også indblik i hvilke afdelinger, som man synes kunne være spændende til jobsøgning senere hen.

Vi har i vores elevgruppe et godt sammenhold og spiser stort set dagligt frokost sammen. Der kan vi vende diverse ting, både fagligt og privat. Det er meget inspirerende at høre de andre elevers fortællinger fra de forskellige afdelinger, samtidig med at det bare er super hyggeligt.

Region Syddanmark investerer meget i sine elever, og det er tydeligt at mærke, at de gerne vil os og tager hånd om os. Det er med andre ord, et virkelig godt sted at være elev.

Elevcitat

"I hverdagen føler man sig ikke som "elev", men som en kollega på lige fod med alle de andre. Der er altid tid til spørgsmål og hjælp, og der er altid opgaver. Man sidder ikke og keder sig."

Mie Heegaard

Feriefondskonsulent og uddannelsesansvarlig

HR Forhandling, Løn og Analyse


76631732
APPFWU01V