Skip til primært indhold

Janni får vagt-puslespillet til at gå op

I serien ”Det laver vi på sygehuset” taler vi med forskellige faggrupper. Her kan du møde Janni Pernille Haarup Andersen, som er uddannet sundhedsadministrativ koordinator og arbejder som vagtplanlægger på Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V, OUH.

I januar 2024 blev det allerførste hold af sundhedsadministrative koordinatorer færdiguddannet. Èn af dem er Janni Pernille Haarup Andersen, som fortæller om uddannelsen og sit job her.

Hvorfor valgte du at blive sundhedsadministrativ koordinator?

Uddannelsen dækker meget bredt og giver mange jobmuligheder inden for sundhedssektoren. Vi har lært om mange forskellige aspekter som fx jura, koordinering, administration og flow i patientforløbene, så jeg har fået en bred viden, som kan bruges i mange jobfunktioner.

Jeg kan godt lide, at jeg skal være en del af et større samspil for at tingene lykkes i min afdeling og ikke mindst på hele sygehuset.  

Hvordan ser din arbejdsdag ud?

Jeg arbejder som vagtplanlægger på Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V på OUH. Sammen med mit team er jeg ansvarlig for at tilrettelægge vagtplaner for afdelingens ca. 150 læger. Lægerne har opgaver på stort set alle afdelinger, så det er et stort puslespil, der skal gå op. Ved sygemeldinger og omstrukturering kræver det både daglige og ugentlige tilretninger, som besluttes i samarbejde med de ansvarlige læger for de forskellige områder, så kompetencerne og bemandingen går bedst muligt op.

Derudover følger jeg op på arbejdstidsregler, ferie, løn og meget andet, som vi skal tage højde for, før vi kan lave vagtplanerne. Der er meget koordinering for at få det hele til at gå op, og det synes jeg er sjovt.

Vi laver en vagtplan flere måneder ud i fremtiden, men den bliver revideret hver eneste uge, fordi der kan komme alle mulige ændringer i forhold til sygemeldinger, barsel, ferie og så videre, som planen skal justeres ind efter.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er nogle gange også det sværeste. For at jeg kan udføre mit arbejde og lave en vagtplan, som hænger sammen, har jeg brug for at samarbejde med rigtig mange mennesker. Det er et stort puslespil, og vi lykkes kun i et tværfagligt samarbejde. Vi kan ikke undvære hinanden i de forskellige faggrupper og den ”symbiose” synes jeg er spændende at arbejde i – men også udfordrende nogle gange.

Hvad er det sværeste i dit job?

Det er at have tålmodighed i, at tingene nogle gange tager lang tid. Opgaverne er sommetider komplekse og kræver, at jeg undersøger en masse ting, inden jeg kan løse dem. Det kan fx være spørgsmål om løn eller noget juridisk om ansættelsesforhold eller barselsregler, som skal afklares, inden jeg kan lægge en god vagtplan.   

Hvad er mest spændende ved at arbejde inden for dit område?

Uddannelsen som sundhedsadministrativ koordinator giver en bred viden, så man har mange jobmuligheder alt efter, hvad man godt kunne tænke sig at arbejde med. Jeg kan godt lide den koordinerende rolle, jeg har som vagtplanlægger, imens andre foretrækker et job med patientkontakt.

Jeg synes, at den nye uddannelse er et kæmpe skulderklap til lægesekretærer, fordi det er et arbejdsområde, som har ændret sig meget gennem tiden. I dag skal vi udføre et helt andet arbejde med en større kompleksitet, så uddannelsen har fulgt med tiden og med arbejdsopgaverne.

Kan du give et eksempel på en eller flere situationer, hvor du har oplevet dit job som meningsfuldt?

Hver måned frigiver vi en vagtplan, som jeg ved, så mange andre er afhængige af. Hvis jeg ikke bidrog til det, ville tingene skride for en hel afdeling. Og så synes jeg helt generelt, at samspillet med andre sundhedsprofessionelle er både spændende og meningsfyldt. Mit arbejde er bare en lille brik i det store puslespil, som gør at hverdagen kører på sygehuset. 

Det laver vi på sygehuset

I serien "Det laver vi på sygehuset" sætter vi løbende fokus på én af de tusindvis af kollegaer, som hver dag går på arbejde på de syddanske sygehuse for at give patienterne den bedst mulige behandling - og som tilsammen udgør de vigtige tandhjul i det store sygehusmaskineri.

Du kan læse tidligere historier her:

Socialrådgiver: Camilla hjælper patienterne med at forstå 'kommunsk'

Bioanalytiker: Pernille spotter tegn på sygdom i kroppens væv

Medicotekniker: Mathias fikser udstyret, så operationen kan fortsætte

Social- og Sundhedsassistent: Lena giver børn og unge et trygt sygehusophold med masser af sang og leg

Læge: ”Der er noget grundlæggende sejt i at kunne lidt af det hele som læge”

APPFWU01V