Skip til primært indhold

Syddansk Universitetshospital

Syddansk Universitetshospital er ikke ét hospital. Det er en organisatorisk ramme, der er om store dele af forskningen i Region Syddanmark.

Syddansk Universitetshospital er ikke ét hospital. Det er en organisatorisk ramme, der er om store dele af forskningen i Region Syddanmark.

Rammen dækker forskningen indenfor to institutter

Rammen dækker over den forskning, der sker på de syddanske sygehuse i samarbejde med Institut for Regional Sundhedsforskning og Klinisk Institut, Syddansk Universitetshospital.

Syddansk Universitetshospital samler forskningen på de syddanske sygehuse under ét navn – og under en status som universitetshospital. 

Garanti for forskning på universitetsniveau

En status som universitetshospital er en garanti for, at der sker forskning på universitetsniveau. Det er altså også en indikation af, at det faglige niveau på sygehusene er højt, og at forskningen er af høj kvalitet.

God forskning er en forudsætning for, at vi også i fremtiden kommer til at have god behandling. Det er via forskning, at man konstant forbedrer behandlingen. 

Patienter møder ikke titlen

Syddansk Universitetshospital er ikke en titel, som patienter møder til dagligt. Den bruges primært i forskningssammenhæng.
Titlen som universitetshospital er også et signal om, at der er læger og andre specialister under uddannelse på alle sygehuse i regionen.
 

Syddansk Universitetshospital består af:

  • Odense Universitetshospital
  • Sygehus Lillebælt
  • Esbjerg og Grindsted Sygehus
  • Sygehus Sønderjylland
  • Psykiatrien i Region Syddanmark
APPFWU01V