Skip til primært indhold

Lægemiddelkategorier som videndeles

Tværregionalt forum for Koordination af Medicin videndeler om ibrugtagning af lægemidler inden for fire forskellige overordnede lægemiddelkategorier jf. kommissorium.

Overordnet beskrivelse af lægemiddelkategorier, som videndeles i forum

 

December 2017

Tværregionalt forum for Koordination af Medicin videndeler om ibrugtagning af lægemidler inden for fire forskellige overordnede lægemiddelkategorier jf. kommissorium.

1) Dyre lægemidler, som ikke vurderes i Medicinrådet

Lægemidler kan vurderes i Medicinrådet på baggrund af en ansøgning fra enten regionerne eller et medicinalfirma. Nogle lægemidler forventes ikke at blive vurderet i Medicinrådet. Det kan fx være lægemidler til små patientgrupper (sjældne diagnoser) eller lægemidler, som primært vil blive anvendt i praksissektoren.

2) Lægemidler, som er markedsført, men endnu ikke vurderet af Medicinrådet

Medicinrådets vurdering af nye lægemidler vurderes hurtigst muligt i Medicinrådet efter en indstilling fra et fagudvalg. Ofte kan der dog gå ca. 3 måneder efter at et lægemiddel er markedsført før Medicinrådets vurdering foreligger.    I den mellemliggende periode videndeler regionerne via forum og ibrugtagning af lægemidlet til enkelte patienter.

3) Lægemidler, som er blevet afvist som standardbehandling af Medicinrådet

Lægemidler, som ikke er blevet godkendt som standardbehandling i Medicinrådet (eller tidligere KRIS), tages i særlige tilfælde og på baggrund af faglige begrundelser for behandling med lægemidlet i brug. Disse tilfælde videndeles i forum.

4) Eksperimentelle lægemidler uden for kliniske forsøg

Lægemidler, som ikke er godkendt af Lægemiddelstyrelsen eller af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), samt hvor anvendelsen sker uden for protokol og stilles til rådighed af producenten i regi af compassionate use, extended acess program mv.

5) Dyre analoge lægemidler

Lægemidler, som markedsføres i nye formuleringer. Det kan fx være som et nyt salt eller som en ny administrationsvej.

APPFWU02V