Skip til primært indhold

Frivillighedsprisen

Frivillighedsprisen uddeles af Region Syddanmark for at sætte fokus på samarbejdet mellem regionen og de frivillige og for at hylde den indsats, de frivillige bidrager med. Den uddeles næste gang i maj 2022.

En gang om året uddeler regionen Frivillighedsprisen, og alle borgere i regionen kan indstille en kandidat til prisen.

Næste gang, prisen uddeles, er 10. maj 2022, men allerede i perioden 10. januar til og med 4. februar 2022 kan syddanskerne indstille deres kandidat til prisen.

Prisen har indtil 2020 bestået af en hovedpris på 50.000 kroner og to priser på 10.000 kroner, men fra 2022 uddeles der også en publikumspris på 10.000 kr.

I 2021 blev Frivillighedsprisen ikke uddelt, fordi corona-pandemien hindrede mange frivillige i at udføre en frivillig indsats i 2020 og 2021.

Få mere at vide om frivillighedsprisen.

Indstil din kandidat til Frivillighedsprisen 2022

For at indstille en person, organisation eller en afdeling til Frivillighedsprisen skal du udfylde et indstillingsskema senest 4. februar 2022.

Vær opmærksom på, at det kun er frivillige, organisationer eller medarbejdere, som er tilknyttet Region Syddanmark, der kan komme i betragtning til prisen. Læs mere om, hvem der kan modtage prisen, i næste afsnit.  

Indstil din kandidat til Frivillighedsprisen 2022


Læs mere om, hvordan vi opbevarer vi dine personlige oplysninger.

Hvem kan modtage prisen?

Frivillighedsprisen kan gives til:

  • En person eller en organisation, som gør en særlig frivillig indsats, der gavner borgere, patienter eller pårørende på et af regionens sygehuse, sociale centre eller syddanske hospices.
  • Nogle af regionens frivillige førstehjælpere eller akuthjælpere.
  • En afdeling på for eksempel et syddansk sygehus, som har gjort en særlig indsats for at fremme samarbejdet med frivillige.
  • Medarbejdere i regionen, som har gjort en særlig indsats for at fremme samarbejdet med frivillige.

Frivillige skal med andre ord være tilknyttet Region Syddanmark for at komme i betragtning til prisen.

Studerende fra musikkonservatoriet i Esbjerg vandt Frivillighedsprisen 2020

Vinderne af Region Syddanmarks Frivillighedspris 2020 blev studerende fra Musikkonservatoriet i Esbjerg. Der var også priser til Akutgruppe Strynø og til Dennis Larsen fra Syrenparken Socialcenter Lillebælt.

De unge konservatoriemusikere fra Musikkonservatoriet i Esbjerg spiller for patienter og pårørende på Intensivafdelingen på Sydvestjysk Sygehus på initiativ fra medarbejderne Inger Johanne Overgaard og Susanne Fischer, som har dediceret deres fritid til initiativet.

Dennis Larsen er medlem af frivillighedsgruppen på Syrenparken Socialcenter Lillebælt og arbejder utrætteligt for at hans medborgere på Syrenparken får besøgsvenner og kontakt til frivillige.

Akutgruppe Strynø v. Strynø Beboerforening yder førstehjælp og omsorg fra en ulykke indtræder til redningspersonalet når frem.

5 frivillige indsatser var nomineret til Frivillighedsprisen 2020

Se videoer med de 5 nominerede til Frivillighedsprisen

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Har du spørgsmål til Frivillighedsprisen? Kontakt

Marie Holmgaard Søvsø


24 40 11 14
APPFWU02V