Skip til primært indhold

Frivillighedsprisen

Frivillighedsprisen uddeles af Region Syddanmark for at sætte fokus på samarbejdet mellem regionen og de frivillige og for at hylde den indsats, de frivillige bidrager med.

En gang om året uddeler regionen Frivillighedsprisen, og alle borgere i regionen kan indstille en kandidat til prisen. 

Prisen består af en hovedpris på 50.000 kroner og to mindre priser på 10.000 kroner samt en publikumspris på 10.000 kr.

Hvem kan modtage prisen?

Frivillighedsprisen kan gives til:

  • En person eller en organisation, som gør en særlig frivillig indsats, der gavner borgere, patienter eller pårørende på et af regionens sygehuse, sociale centre eller syddanske hospices.
  • Nogle af regionens frivillige førstehjælpere eller akuthjælpere.
  • En afdeling på for eksempel et syddansk sygehus, som har gjort en særlig indsats for at fremme samarbejdet med frivillige.
  • Medarbejdere i regionen, som har gjort en særlig indsats for at fremme samarbejdet med frivillige.

Frivillige skal med andre ord være tilknyttet Region Syddanmark for at komme i betragtning til prisen.

I 2021 blev Frivillighedsprisen ikke uddelt, fordi coronapandemien hindrede mange frivillige i at udføre en frivillig indsats i 2020 og 2021.

Få mere at vide om frivillighedsprisen.

Hundeførerne i TrygFonden Besøgshundeordning vandt Frivillighedsprisen 2022

Hundeførerne i TrygFonden Besøgshundeordning, Vejle, Esbjerg og Odense vandt både hovedprisen og Publikumsprisen, da Frivillighedsprisen 2022 blev uddelt 10. maj 2022.

Vindere af Frivillighedsprisen 2022
Besøgshundene kommer på besøg på det psykiatriske afsnit, de er tilknyttet, hver eller hver anden uge og spreder stor glæde blandt patienterne.

B3 Hjertemedicinsk Afdeling på OUH og de mange frivillige på afdelingen vandt en af de mindre priser. De frivillige på afdelingen omfatter blandt andet om Ældresagen, Røde Kors og Hjerteforeningen samt de frivillige, der stiller op til kortklub og jule- og nytårsaftensarrangementer.

Der var også en mindre pris til de frivillige i Helteakademiet på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense - et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn i alderen 5-14 år, som her kan få fodboldtræning og boldleg og et frirum fra sygdom en gang om ugen. Trænerne er frivillige ildsjæle, og Helteakademiet drives af Børneulykkesfonden.

Se film med vinderne og de tre andre frivillige indsatser, som var nomineret til Frivillighedsprisen 2022. 

Har du spørgsmål til Frivillighedsprisen? Kontakt

Marie Holmgaard Søvsø


24 40 11 14
APPFWU02V