Skip til primært indhold

Børnelægen: Vigtigt at give tryghed til bekymrede forældre

Som forælder kender man det godt. Ens lille barn er blevet sygt, og man er tvivl om, hvad man skal gøre. Skal man vente og se tiden an, eller skal man ringe til sin egen læge eller vagtlægen? Eller skal man måske endda ringe 1-1-2? Den tvivl skal Børnelægernes Børnetips hjælpe med at afklare.

Korte informationsfilm på den nyudviklede hjemmeside børnelægernesbørnetips.dk giver forældre et overblik over akutte symptomer og giver konkrete råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis ens barn får symptomer på sygdom.

Afdelingslæge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense Lone Paulsen er én af de børnelæger, som har bidraget til at udvikle Børnelægernes Børnetips.

- Forældre opsøger hjælp, når de er bekymrede. Ikke fordi de har lyst til at komme på sygehuset. Idéen er, at det her materiale skal tage toppen af nogle af de bekymringer. Et sted, hvor man kan søge råd, når man ikke helt ved, hvad man selv skal synes, siger Lone Paulsen.

Børnetips på dansk, arabisk og engelsk

Lone Paulsen håber, at forældre vil gøre brug af Børnelægernes Børnetips i form af de korte film og informationsark, som forældre kan se på f.eks. deres smartphone.

- Vi har gjort os umage for, at kommunikationen er tydelig og i øjenhøjde. For eksempel hvad man helt konkret skal gøre, hvis ens barn f.eks. har feber eller kaster op. Det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at alt materialet også er produceret på arabisk og engelsk, så vi håber, at vi kan nå så mange forældre som muligt, siger Lone Paulsen.

Navigér til troværdig information

Som erfaren børnelæge oplever Lone Paulsen, at mange unge forældre i dag ikke har bedsteforældre tæt på, som de kan hente hjælp og erfaring hos. Mange førstegangsforældre har måske aldrig set et barn med feber før, og så søger man information og hjælp på nettet.

Hun har stor forståelse for, at man som forældre kan blive meget bekymrede, hvis man f.eks. googler ”høj feber og udslæt” for så vil meningitis dukke op i søgeresultatet.- Men de fleste børn, der har høj feber og et diffust lyserødt udslæt, har en almindelig virusinfektion. Jeg håber, at det nye site kan hjælpe forældre til at navigere bedre i den overinformation, der findes på nettet, og føle tryghed ved, at det er erfarne børnelæger fra hele Danmark, som står bag, siger Lone Paulsen.

APPFWU02V