Skip til primært indhold

Det blå EU-sygesikringskort

Her kan du finde information om, hvad det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til og læse om eventuel egenbetaling.

Hvornår dækker det blå EU-sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til behandling m.v. på samme vilkår som personer, der er offentligt sygesikrede i det land, du opholder dig i. Det kan betyde en vis egenbetaling, hvis opholdslandets borgere i en tilsvarende situation også skal betale. 

Du kan få den behandling, der er nødvendig under opholdet. Den behandlende læge afgør, om du har brug for behandling og hvilken behandling du har brug for.

Det blå EU-sygesikringskort dækker også nødvendig behandling, hvis du f.eks. har en kronisk sygdom, og selvom du ved på forhånd, at du kan få behov for behandling.

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke, hvis dit formål med opholdet er at få planlagt behandling eller hvis du er blevet behandlet af en privatpraktiserende sundhedsperson eller på et privathospital, som ikke er en del af den offentlige sygesikring i landet.

Du kan læse mere om planlagt behandling her.

Information om egenbetaling

Hvis du får en regning, selvom du har vist dit blå EU-sundhedskort, har du sandsynligvis fået en regning på egenbetaling.

En egenbetaling kan ikke refunderes. Hvis du er i tvivl om, du har fået en regning på mere end egenbetalingen, kan du kontakte EU-sygesikring eller behandlingsstedet. 

Bestil det blå EU-sygesikringskort

Du bestiller det blå EU-sygesikringskort på borger.dk

APPFWU01V