Skip til primært indhold

Fysioterapeuter

En fysioterapeut tilbyder behandling af smerter og funktionsproblemer i muskler, led, og ledbånd samt behandling af kroniske sygdomme, som eksempelvis sklerose, Parkinsons sygdom og leddegigt m.fl. Du kan få tilskud til almindelig fysioterapi og i nogle tilfælde gratis behandling, såkaldt vederlagsfri fysioterapi.

Tilskud til almindelig behandling hos fysioterapeut

For at få tilskud til almindelig fysioterapi skal du have en henvisning fra en læge, og henvisningen skal være til en fysioterapeut, der tilbyder behandling efter den offentlige sygesikring. Fysioterapeuten sørger som regel for, at tilskuddet på ca. 40% allerede er fratrukket den pris, du selv betaler efter din behandling.

Vederlagsfri behandling hos fysioterapeut

Du har mulighed for gratis fysioterapi, såkaldt vederlagsfri behandling, hvis du har et svært fysisk handicap eller funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom. For at få vederlagsfri fysioterapi skal behandlingen have til formål at forbedre dine funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale forringelser af funktioner. Vederlagsfri fysioterapibehandlinger foregår typisk på hold.

Det kræver en lægehenvisning at få vederlagsfri fysioterapi, og henvisningen skal være til en fysioterapeut, der tilbyder behandling efter den offentlige sygesikring.

Du kan læse mere om kriterierne for at få en henvisning til vederlagsfri behandling på Regionen Syddanmarks hjemmeside.

Vederlagsfri palliativ behandling hos fysioterapeut

Patienter, der har en terminalerklæring eller aftale om samordnet pleje, kan i Region Syddanmark få tilbudt palliativ fysioterapi. Du kan læse mere om den vederlagsfrie palliative fysioterapi på Region Syddanmarks hjemmeside.

Ridefysioterapi 

Hvis du er berettiget til vederlagsfri fysioterapi som følge af et varigt svært fysisk handicap, kan du også være berettiget til lægeordineret vederlagsfri ridefysioterapi. Hvis du er blind eller svagtseende, kan du have ret til lægeordineret ridefysioterapi, hvor du selv skal afholde egenbetaling.

Du kan læse mere om henvisningskriterier til vederlagsfri ridefysioterapi og ridefysioterapi på Danske fysioterapeuters hjemmeside.

Slidgigt i knæene

Region Syddanmark har en særskilt aftale om behandling af patienter med knæartrose/slidgigt i knæene med fysioterapipraksis. Du kan læse mere om knæartroseforløb og patientinformation på sundhed.dk.

 

 

Kontaktperson

Susanne Hyllegaard Andersen

Adm. sagsbehandler

Praksis


24 61 40 68 Skriv sikkert til Susanne Hyllegaard Andersen
APPFWU01V