Skip til primært indhold

Region Sønderjylland-Schleswig

Region Syddanmark er en del af det grænsenære dansk-tyske samarbejde i Region Sønderjylland-Schleswig.

Region Sønderjylland-Schleswig blev etableret i 1997 som det første formelle grænseoverskridende samarbejde mellem de danske og tyske lokale og regionale myndigheder. De øvrige partnere omfatter på tysk side Stadt Flensburg, Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg, og på dansk side Aabenraa Kommune, Haderslev Kommune, Sønderborg Kommune og Tønder Kommune. Derudover er det danske mindretal syd for grænsen, det tyske mindretal nord for grænsen samt delstaten Slesvig-Holsten en del af samarbejdet.

Region Sønderjylland-Schleswig arbejder med arbejdsmarked, kultursamarbejde og politisk dialog på tværs af grænsen.

Region Sønderjylland-Schleswigs sekretariat er placeret på Regionskontoret i Padborg tæt ved den dansk-tyske grænse. Her ligger også Region Sønderjylland-Schleswigs Infocenter, der er et servicetilbud målrettet grænsependlere, virksomheder og alle, der ønsker at arbejde eller bosætte sig på den anden side af grænsen.

Region Sønderjylland-Schleswig varetager også det grænsenære kultursamarbejde og er sekretariat for Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig samt for Interreg Deutschland-Danmark-projektet KursKultur 2.0, der bl.a. har oprettet 3 puljer til kulturstøtte af dansk-tyske projekter og en sprogpulje til fremme af nabosprogene dansk og tysk.

Læs mere om Region Sønderjylland-Schleswig

Læs mere om Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig

 

 

 

Yderligere oplysninger

Margriet Pless Jansen

Udviklingskonsulent

Sundhedsinnovation og Kultur


30706497
APPFWU02V