Skip til primært indhold

Interreg 6A Deutschland-Danmark

I perioden 2021-2027 samarbejder det sydlige Danmark med det nordligste Tyskland i det EU-støttede samarbejdsprogram Interreg 6A Deutschland-Danmark. I den 7-årige periode giver EU et tilskud på 94 mio. euro (ca. 700 mio. kr.), der skal omsættes i grænseoverskridende udviklingsaktiviteter.

Geografien dækker på dansk side Region Syddanmark og Region Sjælland, mens den på tysk side består af Kreis Nordfriesland, Stadt Flensburg, Kreis Schleswig-Flensburg, Kreis Rendsburg-Eckernförde, Stadt Neumünster, Landeshauptstadt Kiel, Kreis Plön, Kreis Ostholstein og Hansestadt Lübeck. De to danske regioner samt de ni tyske byer og landkredse er alle programpartnere.

Samarbejdet bygger videre på de erfaringer, man fik i perioden 2014-2020 i det ligeledes EU-støttede program Interreg 5A, som var det første Interreg-program som dækkede hele den dansk-tyske grænse fra Vadehavet til Femernbælt.

Programmet et opdelt i fire prioriteter: En Innovativ Region; En Grøn Region; En Attraktiv Region og En Funktionel Region. Programmet styres af et Interreg-udvalg, der holdt sit første møde i maj 2022. Programmets første ansøgningsfrist var medio august 2022, og der forventes ansøgningsfrister hvert halve år frem til og med 2027. Ligesom under Interreg 5A har programmet en forvaltningsmyndighed i Kiel og et sekretariat i Kruså.

Sammen når vi mere!

Læs mere på interregs hjemmeside

 

Yderligere oplysninger

Kasper Westh

Chefkonsulent

Sundhedsinnovation og Kultur


29201456
APPFWU02V