Skip til primært indhold

Integration af gymnasiale institutioner på tværs – nytænkning og implementering

Projektet havde til formål at understøtte integration af elever, medarbejdere og kulturer fra to tidligere institutioner på Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole (fusion af Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium & HF i 2021).

Projektets indsats

I projektperioden gennemførte Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole forskellige faglige og sociale arrangementer for at understøtte brobygningen, fx aktivitetsdage for elever, pædagogiske dage og værdi/strategiseminarer for alle medarbejdere. Derudover blev der etableret nye fag- og projektgrupper og afviklet gruppeudviklingssamtaler heri.

Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole gennemførte desuden aktiviteter for at styrke htx-uddannelsen. Herunder etablering af et food-lab og samarbejde med Ribe Katedralskole, som også er en fusionsskole med htx. Derudover blev der i projektet indledt en dialog med LEGO om et muligt plastværksted.            

Projektet fik ikke i ønsket omfang udviklet og afprøvet brobygningsaktiviteter for lokale grundskoler inden for projektperioden. I sidste del af perioden blev der dog gennemført og planlagt aktiviteter, herunder videnskabsklub (gymnasieelever underviser 4.-6. klasses elever i emner såsom ”biodiversitet”) og deltagelse i naturfagsmarathon for 5.-6.klasse i grundskolen (gymnasieelever deltager som dommere).        

Udvalgte resultater

  • Elevtrivselsmålingen på Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole for skoleåret 2022/2023 viser, at eleverne vurderer deres trivsel på skolen på niveau med landsgennemsnittet.
  • Færre hhx- og stx-elever på Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole end på landsplan afbrød deres uddannelse i første skoleår (2022/2023). 
  • Lidt flere htx-elever på Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole end på landsplan afbrød deres uddannelse i første skoleår (2022/2023).

Parter

  • Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole

Projektperiode

Projektet blev gennemført i perioden 1. oktober 2021 til 30. juni 2024. Projektets samlede udgifter beløb sig til 2.094.591,00 kr., hvoraf de 1.570.943,15 kr. blev finansieret af Region Syddanmarks Uddannelsespulje.

Kontakt

Stine Liengaard Jensen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og mobilitet


+45 40315069
APPFWU02V