Broen til fremtiden
Formålet med projektet er at styrke overgangen fra FGU til EUD ved at udvikle og optimere kombinations-forløb, som er kortere forløb på EUD for FGU-elever. Ifølge forskningen er netop overgangene i ungelivet en vanskelig proces især for udsatte unge.
Projektets indsats og hovedaktiviteter
Hovedaktiviteterne omfatter udvikling af introducerende, fagfaglige og individuelle kombinationsforløb med fokus på karrierelæring og relationskompetence for FGU-elever. Aktiviteterne udvikles i tæt samarbejde med de 14 deltagende FGU- og EUD-institutioner i Region Syddanmark. Projektets arbejdsgrupper spænder bredt fra lærere/vejledere, elevcoaches, ledelse, elever og administration.
Forventede resultater
- Udvikling og afprøvning af 4-5 introducerende kombinationsforløb af en varighed på minimum 3 dage på erhvervsskolen samt et forforløb på FGU på 4-6 uger og en efterbearbejdning på FGU på 2-4 uger.
- Udvikling og afprøvning af 4-5 fagfaglige kombinationsforløb af en varighed på minimum 1 dag på erhvervsskolen samt et forforløb på FGU på 1-2 uger og en efterbearbejdning på FGU på 2-4 uger.
- Udvikling og afprøvning af 4-5 individuelle kombinationsforløb af en varighed på minimum 5 dage på erhvervsskolen samt et forforløb på FGU på 4 uger og en efterbearbejdning på FGU på 1-2 uger.
- 9 kombinationsforløb er implementeret og i brug 6 måneder efter projektets afslutning.
Parter
- FGU Fyn
- FGU Vest
- FGU Syd- og Midtfyn
- FGU Sønderjylland
- FGU Kolding & Vejen
- HANSENBERG
- EUC Syd
- Svendborg Erhvervsskole
- Rybners
- Syddansk Erhvervsskole
- SOSU Syd
- SOSU Esbjerg
- SOSU Fyn
Periode og tilsagn
Projektet gennemføres i perioden 1. september 2024 til 1. september 2027 og fik den 22. april 2024 tilsagn fra regionsrådet om støtte på hhv. 7,5 mio. kr. fra uddannelsespuljen og 7,5 mio. kr. fra EU’s Socialfond Plus.