T.E.G. Solution
Syddansk Erhvervsskole ønsker i samarbejde med 18 erhvervsskoler i Region Syddanmark at udbrede det læringsspil, der blev udviklet i projekt MakerTEC – Solution og som nu udbredes i hele regionen, således at alle syddanske erhvervsskoler kommer med i projektet.
Konceptet understøtte udskolingselevernes undervisning i STEM fagene og FNs verdensmål. Med er besøg fra en erhvervsskole, hvor der arbejdes med teknologi og opgaveløsning med udgangspunkt i verdensmålene i øjenhøjde med eleverne bliver eleverne mere bevidste om de udfordringer, som verdenen står overfor.
Projektets indsats og hovedaktiviteter
Projektets formål er at understøtte, at der for udskolingselever i grundskolerne i Region Syddanmark kan arbejdes praksisorienteret med FN’s verdensmål i et virtuelt univers gennem anvendelse af den nyeste teknologi. Eleverne præsenteres som en del af projektet for udviklingen i erhvervslivet og erhvervsuddannelserne og de præsenteres for de fag, der kan gøre en forskel i forhold til den grønne omstilling, og øge elevernes kendskab til erhvervsuddannelserne.
Projektets hovedaktiviteter omfatter bl.a. udvikling og gennemførelse af en ”T.E.G. Solution-dag”, hvor eleverne i grupper skal arbejde med verdensmålene og STEM-fag igennem 9 cases i en ny og teknologisk kontekst, som kan give dem viden og indsigt i klimaudfordringerne uden at skræmme dem. De vil opleve nye måder at arbejde med STEM-fagene sammen med teknologi, der skal gøre det muligt for eleverne at se nye muligheder i erhvervsuddannelserne.
Derudover introduceres grundskoleelverne for et helhedsorienteret undervisningsmateriale, hvor en softwareudvikler bidrager med den teknologiske løsning, hvor eleverne bliver præsenteret for virkelighedsnære situationer med anvendelse af bl.a. augmented reality.
Forventede resultater
- 85 % af de deltagende elever skal i evalueringen efter undervisningsforløbet svare minimum 5 på en 7 trins skala, at undervisningsforløbet øget deres kendskab til erhvervsuddannelser.
- 50 % af de deltagende elever skal i evalueringen efter undervisningsforløbet svare minimum 5 på en 7 trins skala, at de har fået større indsigt hvilke jobs, de kan få med en erhvervsuddannelse.
- 70 % af de deltagende elever skal i evalueringen efter undervisningsforløbet svare minimum 5 på en 7 trins skala, at de har fået lyst til at ændre noget i deres hverdag for at passe på klimaet, efter de har arbejdet med MakerTEC – Solution.
Parter
- Syddansk Erhvervsskole
- Business College Syd
- EUC Syd
- SOSU Syd
- Hansenberg
- International Business College
- Campus Vejle
- Tietgen
- SOSU Vejle
- EUC Lillebælt
- Gråsten Landbrugsskole
- Rybners
- SOSU Fyn
- Kold College
- Dalum Landbrugsskole
- Svendborg Erhvervsskole og gymnasium
- SOSU Vest
- Det blå Gymnasium, Tønder
- Det blå Gymnasium, Haderslev
Periode og tilsagn
Projektet gennemføres i perioden 1. juni 2022 til 30. juni 2028 og fik den 28. april 2025 tilsagn fra regionsrådet om en tillægsbevilling, således at projektet nu samlet set modtager støtte på 5.210.683,55 kr.