Skip til primært indhold

Forpligtende klasseteams

Projektets formål er at styrke elevernes handlekompetencer, så de i højere grad bliver i stand til at tage medansvar og se handlemuligheder, når der opstår trivselsudfordringer og konflikter i klasserummet.

Projektets indsats og hovedaktiviteter

Projektet vil frigive tid til, at underviserne kan samarbejde om at skabe et godt læringsfællesskab i de enkelte klasser. Arbejdet med at styrke klasseteamet indebærer afprøvning af nye strukturer for klasseteams og for samarbejdet i teams, så der tidligt kan sættes ind over for trivselsudfordringer i klasserummet.

Derudover vil projektet videreudvikle skolens taskforce, som har til hensigt at udvikle materiale til skolens klasseteams og støtte med indsatser, når der opstår trivselsudfordringer og konflikter i en klasse. Taskforcen består i dag af en gruppe på 6 undervisere og en uddannelsesleder. Formålet med taskforcen er at udvikle materiale til skolens klasseteams, som de fx kan bruge, når der opstår konflikter og trivselsudfordringer i en klasse. Desuden kan gruppens medlemmer indgå som trivselskonsulenter, hvis et klasseteam har brug for supervision, råd eller vejledning i forbindelse med en større udfordring. I projektet opkvalificeres taskforcens medlemmer i forhold til konflikthåndtering i klasserummet samt fokus på en højere grad af generationsforståelse i forhold til de nuværende og fremtidige elever. 

Aktiviteterne skal føre til, at underviserne søger sparring hos skolens taskforce og bliver i stand til at håndtere trivselsudfordringer, når de opstår i en klasse. Eleverne bliver med projektet i højere grad involveret i klasseteamets samarbejde omkring klassens trivsel. Derudover forventes eleverne at få viden om konflikthåndtering, eget ansvar og handlemuligheder i en konfliktsituation. Dette forventes at føre til, at elevernes trivsel stiger.

Forventede resultater

  • 80 % af de deltagende elever oplever at have fået viden om handlemuligheder og konkrete værktøjer til konflikthåndtering.
  • 80 % af de deltagende elever vurderer, at de ved projektets afslutning er mindre bekymrede ved sociale konflikter, end de gav udtryk for ved projektets start.
  • 80 % af de deltagende elever oplever, at de bliver inddraget i samarbejdet om klassens trivsel.
  • 80 % af de deltagende lærere oplever, at samarbejdet om klassen er mere forpligtende end tidligere.
  • 80 % af de deltagende lærere oplever, at de i højere grad ved, hvad de kan gøre, når der opstår konflikter i en klasse. 

Parter 

Midtfyns Gymnasium

Periode og tilsagn 

Projektet skal gennemføres i perioden 1. august 2025 til 30. juni 2026, og har fået 373.500,00 kr. i støtte fra uddannelsespuljen. 

Kontakt

Mathilde Have Fagernæs Hansen

Udviklingskonsulent

Uddannelse og mobilitet


+45 24988318
APPFWU02V