Skip til primært indhold

HøreRehab.dk

På vores hjemmeside HøreRehab.dk kan man få viden om betjening og vedligeholdelse af høreapparater, og gode råd om, hvordan man bedst kan håndtere sin hørenedsættelse i dagligdagen.

Vi ved det kan være rigtig svært at have nedsat hørelse og at håndtere et høreapparat. Og rigtig mange oplever at det er svært at forstå, hvad der bliver sagt i mange situationer, når man har en hørenedsættelse. Og det gælder også selv om man bruger høreapparater. Høreapparater løser desværre ikke alle problemer.

I Region Syddanmark vil vi gerne sikre, at mennesker der modtager høreapparater eller får tilskud til køb af høreapparater får det bedst mulige udbytte af dem, og derfor får mest mulig hjælp til det.

Derfor har vi skabt hjemmesiden HøreRehab.dk, hvor vi med små animationer og illustrative videoer giver gode råd til betjening og vedligeholdelse af høreapparater, og vejledning om, hvordan man bedst håndterer svære kommunikationssituationer, når man har en hørenedsættelse.  

HøreRehab.dk består p.t. af 2 dele. En del indeholder med fokus på Betjening og vedligeholdelse af høreapparater, hvor man vælger det høreapparat, der ligner ens eget mest. I små videoer kan man så se, hvordan man tænder/slukker, skifter batteri, filtre ,slanger og meget andet. Der ud over er der gode råd om daglig brug af høreapparat.

En anden del fokuserer på kommunikation med hørenedsættelse, hvor korte animationer viser, hvordan man med små forandringer kan gøre det lettere, at kommunikere med hørenedsættelser i dagligdagen. 

HøreRehab.dk henvender sig primært til mennesker, der har nedsat hørelse og anvender høreapparater, men pårørende og plejepersonale m.fl. vil i høj grad også kunne have udbytte af hjemmesidens råd og vejledninger.

Og for at optimere HøreRehab.dk mest muligt, har vi brugertestet den i et panel på 10 høreapparatbrugere og pårørende. Panelet var generelt meget begejstrede for initiativet, og deres tilbagemeldinger på især navigationen på hjemmesiden er indgået i den endelig tilretning.

Prøve det selv via nedenstående link.

APPFWU02V