Publikationer
Det er fortsat vanskeligt for de små og mellemstore virksomheder i Syddanmark at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det tyder ikke umiddelbart på, at disse rekrutteringsudfordringer på kort sigt vil blive mindre, da konjunkturerne fortsat er høje.
Analysen "Det attraktive liv i landdistrikterne" bidrager med viden om livet i de syddanske landdistrikter og byer med færre end 3.000 indbyggere, særligt viden om, hvad der i borgernes øjne er attraktivt i netop deres område, og hvad der skal til for, at indbyggerne føler sig knyttet til lokalområdet og som en del af fællesskabet.
Region Syddanmark har lavet en analyse, som undersøger de syddanske unges personlige, sociale og demokratiske kompetencer. Hensigten med undersøgelsen er at understøtte syddanske uddannelsesinstitutioner og andre aktører i at målrette indsatser med henblik på at styrke de unges kompetencer til livet.
Udgivelsen viser syddanske unges søgninger til ungdomsuddannelser i 2022 samt de syddanske gymnasiale uddannelsers ansøgertal.
Analysen ”De mindre byer i Syddanmark” tager temperaturen på byer med 2.000 til 5.000 indbyggere, og hvordan de har udviklet sig - ikke mindst byer, der varetager en helt særlig og kritisk rolle i forhold til deres opland.
Analysen undersøger små og mellemstore virksomheders engagement i Nordtyskland, herunder deres forretningsmæssige relationer og behov for sprogkompetencer.
Det er blevet markant vanskeligere for små og mellemstore virksomheder i Syddanmark at skaffe kvalificeret arbejdskraft sammenlignet med de foregående år. Desuden undersøger analysen blandt andet, hvordan virksomhederne håndterer udfordringerne med at rekruttere.
Et af målene i Region Syddanmarks udviklingsstrategi er at øge regionens attraktivitet og bosætning gennem oplevelser. Derfor er det vigtigt at vide mere om, hvordan forskellige aktører engagerer sig lokalt.
2020 var året, hvor vi fejrede 100-året for at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Men hvordan ser befolkningen på begge sider af grænsen rent faktisk på forholdene her i 2020? Det kommer vi tættere på med denne analyse.
2020 war das Jahr, in dem wir in Dänemark die Wiedervereinigung Nordschleswigs mit Dänemark vor 100 Jahren begingen. Aber wie denkt die Bevölkerung beiderseits der Grenze im Jahr 2020 über die hiesigen Verhältnisse? Damit wollen wir uns in dieser Analyse näher beschäftigen.
Selvom det stadigt er svært at få fat i den rette arbejdskraft, ser det ud til, at presset på arbejdsmarkedet er faldet en smule. Derudover viser undersøgelsen blandt andet hvilke faktorer i lokalområdet, som virksomhederne mener har betydning for deres rekruttering.
Omkring halvdelen af klimagasserne i verden skyldes udvinding og bearbejdning af ressourcer til produkter, bygninger, anlæg, m.m. Denne rapport giver indblik i, hvor udbredt cirkulær økonomi er hos små og mellemstore virksomheder i Syddanmark.
Vi mærker allerede i dag konsekvenserne af de ændrede klimaforhold. Flere og flere af borgerne i Region Syddanmark føler sig påvirket af de negative konsekvenser fra klimaforandringer. Denne analyse stiller netop skarpt på syddanskernes oplevelser af konsekvenserne ved klimaforandringerne.
De små- og mellemstore virksomheder i Syddanmark har fortsat vanskeligheder med at finde kvalificeret arbejdskraft. Analysen undersøger blandt andet også udviklingen i rekrutteringsproblemerne fordelt på uddannelsesniveau.
Det er stadig meget svært for små og mellemstore virksomheder i Syddanmark at finde kvalificeret arbejdskraft, men der er geografiske forskelle heri. Analysen undersøger blandt andet også hvilken type medarbejdere, der er mest efterspurgte.
Denne analyse er ikke webtilgængelig. Såfremt det giver anledning til udfordringer, er du velkommen til at kontakte os på mail: amju@rsyd.dk eller amnl@rsyd.dk.
Billedkilder: Colourbox.com, Gettyimages, alamy.com og Hyldager Fotografi