Skip til primært indhold

Positive meldinger fra Ambulance Syd

Ambulance Syd rykker hurtigere ud end regionsrådspolitikerne forlanger. Ambulanceselskabet er fuldt bemandet, og økonomien ser solid ud. Det var nogle af de gode beskeder ledelsen i Ambulance Syd havde med til Region Syddanmarks præhospitale udvalg i dag.

Da BIOS gik konkurs i sommeren 2016 valgte et bredt flertal i det syddanske regionsråd at hjemtage ambulancekørslen i de områder, hvor BIOS havde haft opgaven. Regionen etablerede sit eget ambulanceselskab Ambulance Syd til at køre ambulancerne.

Nu her omkring halvandet år efter hjemtagelsen fik Region Syddanmarks præhospitale udvalg en status på udvalgsmødet i dag. Her kunne Ambulance Syds ledelse fortælle, at selskabet nu er fuld bemandet med 587 medarbejdere i driften, og at der kommer mange ansøgninger, når selskabet slår ledige stillinger op.

Ledelsen kunne også fortælle, at den gennemsnitlige responstid i 3. kvartal af 2017 for ambulancer med blå blink er på 7, 7 minutter på Fyn, 8,2 i Sydvestjylland og 8, 7 i Sønderjylland. Alle steder er det lavere end de politisk fastsatte mål, som er 7,9 på Fyn, 8,6 i Sydvestjylland og 9,8 i Sønderjylland. Desuden ser Ambulance Syds økonomi solid ud.  Det ser ud til, at selskabet holder sig inden for det budget på 388,6 mio. kr., som er afsat i 2017.

Kører ambulancer til BIOS-priser

Formanden for Region Syddanmarks præhospitale udvalg Thyge Nielsen (V) er glad for de positive meldinger, som ledelsen i Ambulance Syd havde med til udvalgsmødet:
- Det virker, som om Ambulance Syd er kommet godt i vej. Det viser vi gjorde det rigtige i regionsrådet, da vi valgte at hjemtage opgaven. Vi oplever de laveste responstider længe, efter en svær tid med reddermangel har Ambulance Syd nu folk på alle poster, og økonomien ser solid ud. Vi har vist, at Region Syddanmark kan køre ambulancer til BIOS-priser.

- Jeg vil gerne takke alle medarbejdere i Ambulance Syd og for den sags skyld også i Responce for den store indsats, de har ydet for at få ambulancekørslen i Region Syddanmark på sporet igen efter en turbulent tid. Jeg ved, at vi har et hængeparti i forhold til at få givet tidligere BIOS-medarbejdere den løn, de har til gode. Jeg ved, at denne sag påvirker arbejdsmiljøet ude på stationerne. Jeg håber, det er en sag, vi snart kan få ud af verden.

Ambulancemonopolet er brudt

Thyge Nielsen takker af som formand for regionens præhospitale udvalg ved årsskiftet. Han opnåede ikke genvalg til det kommende regionsråd ved det netop overståede valg. Thyge Nielsen har været medlem af regionsrådet siden Region Syddanmark blev dannet, og han har siddet for bordenden i de politiske udvalg, der har haft det politiske ansvar for det præhospitale område i de seneste otte år.

- Jeg er meget stolt af at have været med til at bryde det monopol, der har været på ambulancekørslen i Danmark. Og med den status, vi har fået fra ledelsen i Ambulance Syd i dag, er jeg også stolt af at aflevere et selskab i virkelig god form videre til min efterfølger, slutter Thyge Nielsen.

Yderligere oplysninger

Thyge Nielsen (V), formand i Region Syddanmarks præhospitale udvalg, mobil 20 31 36 24

APPFWU01V