Skip til primært indhold

Englændere køber syddansk knowhow

Syddansk Sundhedsinnovation skal understøtte innovation i det engelske sundhedssystem.

Syddansk Sundhedsinnovation har netop underskrevet en kontrakt med den fynske konsulentvirksomhed Public Intelligence om sammen med dem at levere knowhow til University of Surrey i det sydlige England, som vil etablere et såkaldt living lab i stil med dem, der i dag findes flere af i Region Syddanmark og i Odense.

Modernisering af det engelske sundhedssystem

Sammen med det engelske universitet og en række engelske aktører skal Syddansk Sundhedsinnovation i et partnerskab med Public Intelligence nu bidrage til at udvikle et living lab, som er et dynamisk testmiljø, hvor private virksomheder kan teste teknologier i forskellige sundhedsmæssige sammenhænge til brug for modernisering af det engelske sundhedssystem.

Helhjertet satsning

Syddansk Sundhedsinnovation er døren ind til Region Syddanmarks regionale indsats inden for innovation, velfærdsteknologi, telemedicin, brugerinddragelse og arbejdet med offentlig-privat samarbejde.  Syddansk Sundhedsinnovation har til huse i Forskerparken i Odense.
 
- Vi er glade for, at vores viden og årelange erfaringer inden for velfærds- og sundhedsinnovation kan bidrage til udviklingen af det engelske sundhedsvæsen. Det viser, at vi så rigtigt i Region Syddanmark ved helhjertet at satse på velfærds- og sundhedsinnovation til gavn for borgeren, den offentlige sektor og som vækstskaber for syddanske virksomheder, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

Udenlandsk interesse med til at skabe vækst

Karsten Uno Petersen (A), formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, siger, at aftalen med Public Intelligence bekræfter, hvor langt regionen er kommet inden for sundhedsinnovation.
 
- Samtidig er aftalen også et udtryk for, at udlandet nu også lader sig inspirere af os. Det er glædeligt, da den internationale interesse er med til at skabe vækst samt et effektivt og højt specialiseret sundhedsvæsen, også på internationalt niveau, siger Karsten Uno Petersen.

Erhvervsmæssig gevinst

Hos Public Intelligence har man også øje for den erhvervsmæssige gevinst, der ligger i det nye samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation.
 
- Vi forventer, at samarbejdet med Syddansk Sundhedsinnovation kommer til at skabe resultater både for os og for andre private virksomheder, der arbejder på at etablere sig på det engelske marked for sundheds- og velfærdsinnovation, siger Peter Julius, partner og seniorkonsulent i Public Intelligence.

Landingsbane for danske virksomheder

Også i Welfare Tech, som er den nationale klyngeorganisation for private og offentlige aktører inden for sundheds- og velfærdsinnovation, vækker det nye samarbejde begejstring.
 
- Jeg ser samarbejdet mellem Syddansk Sundhedsinnovation og Public Intelligence, som første skud på stammen, der skal sikre en landingsbane for danske virksomheder i England, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech.
 
Udfordringerne i det engelske sundhedssystem ligner meget de danske, og nytænkning og innovation er en forudsætning for at kunne skabe fremtidens sundhedsvæsen.

Unikke løsninger i Syddanmark

I den forbindelse har University of Surrey holdt et vågent øje med Region Syddanmarks satsning inden for sundheds- og velfærdsinnovation, og der har i løbet af de seneste to år været mange studieture til Region Syddanmark og syddanske aktører, hvor de har set, hvordan offentlig-private partnerskaber og innovation med borgeren og brugeren i centrum har skabt unikke løsninger i Syddanmark.
 
University of Surrey ønsker at udnytte mulighederne i den moderne trådløse teknologi i sundhedsvæsenet og er langt fremme med etableringen af Europas første 5G testcenter.

Fakta:

Med en langsigtet og fokuseret indsats er der i den syddanske region opbygget et stærkt innovationsmiljø og klyngesamarbejde med international gennemslagskraft inden for sundheds- og velfærdsinnovation. I Syddanmark er der omkring 300 private virksomheder inden for velfærdsteknologi. Disse beskæftiger ca. 3.000 personer, og omsætningen i virksomhederne er anslået til ca. 5.669 millioner kroner. De syddanske virksomheder har særlige kompetencer inden for automatisering, intelligente hjælpemidler, it, velfærdsteknologi og telemedicin.

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, telefon 2533 0982 

Udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S), Innovationsudvalget, Region Syddanmark, telefon 2163 1193

Partner og seniorkonsulent Peter Julius, Public Intelligence, telefon 3070 8593

Adm. direktør Christian Graversen, Welfare Tech, telefon 2128 8419

Kontaktoplysning

APPFWU02V