Skip til primært indhold

Internationalt sundhedssamarbejde sikrer fremtid

Region Syddanmark udveksler sundheds- og velfærdsløsninger på tværs af landegrænser

Patientkufferten, telepsykiatri og videotolkning er blot nogle af de helt konkrete resultater, et internationalt samarbejde inden for sundheds- og velfærdsinnovation har ført til i Region Syddanmark. Men potentialet for flere løsninger ligger lige for i en tid, hvor der på tværs af nationer er en øget motivation for at nytænke sundheds- og velfærdsydelser. 

- Region Syddanmark står ikke alene med samfundsudfordringer som flere ældre og kronisk syge patienter, færre penge til sygehusdrift og højere medicinudgifter. De udfordringer deler vi med de øvrige danske regioner også i stigende grad med andre lande. Derfor er der sund fornuft i at forsøge at imødekomme de samme udfordringer med ens løsninger, som vi udvikler sammen eller udveksler på tværs af landegrænser, siger formand for Innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S). 

Innovationsudvalget drøftede derfor på sit seneste møde den internationale indsats inden for sundheds- og velfærdsteknologi. Tre oplægsholdere fra hhv. Region Syddanmark, Det Syddanske EU-kontor og en international virksomhed gav hver deres perspektiv på den internationale satsning i Syddanmark og fremtidens muligheder. 

Europæisk inspiration i Syddanmark 

Christina E. Wanscher fra Syddansk Sundhedsinnovation kunne fortælle om nogle af de mange tiltag, der gøres fra syddansk side for at fordre det internationale samarbejde inden for sundheds- og velfærdsinnovation. Udviklingsprojekter som SILVER, der forsøger at mobilisere ældre til at blive længere i eget hjem ved brug af robotteknologi, telepsykiatriske projekter som Mastermind - som Region Syddanmark i øvrigt leder på europæisk plan - samt Den Digitale Landevejs etårige europæiske projekt, Connected 4 Health, er blot nogle af fremtidens sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger, der er på vej. 

Udover EU-konsulent Henriette Hansen fra Det Syddanske EU-kontor var dr. Cornelius Glismann, stifter af Corporate Health, indbudt til udvalgets temadrøftelse. Corporate Health er nok mest kendt i den brede offentlighed for en kamerapille til brug for screening af tarmkræft. Virksomheden har valgt at etablere en udviklingsafdeling i Forskerparken i Odense, så de kan benytte sig af regionens veludviklede test- og udviklingsinitiativer. 

- Region Syddanmark er af EU blevet udnævnt som referencested for sund og aktiv aldring. Det er jo en anerkendelse af vores indsats på det område og gør, at andre lande er interesseret i at kigge os over skuldrene. Vi kigger også andre lande over skuldrene og lader os inspirere. Og på den måde er vi med til at fremtidssikre vores sundhedssystem, siger Karsten Uno Petersen.

Kontaktinformation

APPFWU02V