Populært at låne en leder
Indtil nu har over 100 syddanske virksomheder benyttet sig af ordningen ”Lån en Leder”, som giver små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark mulighed for at få en leder med ny viden ind i virksomheden i en periode.
Indtil nu har over 100 syddanske virksomheder benyttet sig af ordningen ”Lån en Leder”, som giver små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark mulighed for at få en leder med ny viden ind i virksomheden i en periode.
Siden ”Lån en Leder” startede i marts 2012, har hele 108 virksomheder benyttet sig af ordningen. Det var meningen, at den skulle stoppe ved udgangen af 2013, men på grund af gode resultater og efterspørgsel fra flere virksomheder besluttede Syddansk Vækstforum og regionsrådet i Region Syddanmark på deres seneste møder at give en ekstrabevilling, så ordningen kan fortsætte året ud.
- Det er dejligt at se, at vi har et initiativ, der er så efterspurgt af virksomhederne inden for de særlige forretningsområder, vi satser på her i regionen; velfærdsteknologi, energi og oplevelseserhverv. Og så er jeg især glad for at se, at virksomhederne både får styrket deres fremadrettede indsats, samtidig med at der hos mange af dem hurtigt skabes en effekt, som kan ses på bundlinjen, siger Stephanie Lose (V), som er formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.
Fik tredoblet omsætningen
”Lån en Leder” henvender sig til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, der har potentiale til vækst, men mangler en leder eller specialist, som kan indfri potentialet.
To af de virksomheder, som har benyttet sig af ordningen med stort udbytte, er Højer Pølser A/S i Højer og DVE Technologies i Rødding.
For Højer Pølser A/S har forløbet med ”Lån en Leder” givet ny og vigtig viden om, hvordan virksomheden skaber gode aftaler med de store detailkæder. Og for DVE Technologies har ordningen betydet, at omsætningen blev øget med hele 300 procent, da den fik tilført viden til salgssiden.
- Somme tider er et par erfarne leder- eller ekspertøjne med ny viden lige det ekstra, der skal til, for at en virksomhed kommer videre med at udvikle forretningen. Og det er nødvendigt, at de mindre og mellemstore virksomheder i Syddanmark udvikler sig løbende, for konkurrencen er benhård både i forhold til andre danske og udenlandske virksomheder, siger Stephanie Lose og slår fast, at ordningen er en del af regionens indsats for at skabe nye arbejdspladser.
I kroner og øre har Syddansk Vækstforum støttet ordningen med indstilling af en ekstrabevilling på 2.665.000 kroner fra EU’s Socialfond, mens regionsrådet i Region Syddanmark efter indstilling fra Syddansk Vækstforum har besluttet at støtte ordningen med en tillægsbevilling fra de regionale erhvervsudviklingsmidler på ca. 127.000 kroner. Med den ekstra bevilling vil der være midler til at hjælpe omkring 11 syddanske virksomheder.
Fakta om Lån en Leder
- Ordningen skal bane vej for yderligere vækst i virksomheder beskæftiget inden for regionens store satsningsområder:
- Velfærdsteknologi
- Bæredygtig energi – herunder offshore og energieffektivisering
- Oplevelseserhverv – herunder design, turisme og fødevarer
- Virksomheden skal være en vækstvirksomhed og have mindst fem ansatte samt ambition om en årlig vækst på 20 procent i omsætning eller ansatte over de næste tre år. Alternativt skal det være en virksomhed med under fem ansatte, men med et stort vækstpotentiale
- Virksomheden får et tilskud på 50 procent af det beløb, den investerer i tilførsel af ledelses- og ekspertviden
- Projektet administreres af Væksthus Syddanmark
- Lån en Leder er tidligere støttet af Syddansk Vækstforum og regionsrådet med 24.500.000 kr. fra EU’s Socialfond og 1.170.000 kr. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler.
For yderligere information:
Formand for Udvalget for Regional Udvikling, Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, mobil 25 33 09 82