Skip til primært indhold

Ikke fuld tilslutning til sundhedsaftaler

Flere medlemmer af regionsrådet undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke fuldt ud vil tilslutte sig sundhedsaftalen mellem Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. Det kom frem på regionsrådsmødet i mandags, hvor regionsrådet godkendte det samlede kompleks af sundhedsaftaler.

Sundhedsaftalerne regulerer samarbejdet mellem regioner og kommuner på sundhedsområdet og de består af en grundaftale, som er en fælles aftale mellem regionen og alle 22 kommuner og en individuel aftale, som indgås mellem regionen og hver enkelt af kommunerne. Det er et afsnit i grundaftalen om tilbuddet til kroniske patienter, som Sønderborg Kommune ikke vil være med i. Det er lovpligtigt, at regionen indgår en sundhedsaftale med kommunerne i regionen.

- Sønderborg Kommune er den eneste af de 22 kommuner, som ikke vil være med i aftalen på dette punkt. Vi får flere og flere kroniske patienter. Derfor er det mere og mere vigtig, at vi er enige om det tilbud, vi giver dem – på tværs af region og kommune. Derfor har jeg svært ved at forstå, at Sønderborg Kommune ikke vil være med, siger regionsrådsmedlem Willy Sahl (S), der tog initiativ til at drøfte emnet på regionsrådsmødet.

Politikere har været på rundtur

Medlemmer af Region Syddanmarks praksis- og kommuneudvalg har gennem de seneste måneder været rundt til møder i alle 22 kommuner for netop at diskutere indholdet af sundhedsaftalerne og på den måde sikre en fælles forståelse. De nye sundhedsaftaler, som er godkendt af hvert enkelt af de 22 byråd og nu regionsrådet, gælder for perioden 2011-2014. Det er anden omgang sundhedsaftaler mellem Region Syddanmark og de syddanske kommuner.

Bo Libergren (V), der som formand for regionens praksis- og kommuneudvalg,har haft ansvaret for kommunemøderne om sundhedsaftalerne, delte i sit svar på regionsrådsmødet Willy Sahls bekymring.

- Det er ærgerligt at Sønderborg ikke står bag grundaftalen om kronikerindsatsen. Især set i lyset af, at kommunen faktisk har rigtigt mange gode tilbud til blandt andet de diabetes- og KOLpatienter, som bor i kommunen, siger Bo Libergren.

- At de ikke er med i aftalen gør det mere bøvlet for vore medarbejdere på de sønderjyske sygehuse, når de skal behandle de kroniske patienter. Jeg vurderer dog ikke at det som sådan går ud over patienterne. Men jeg har et meget stort ønske om at få Sønderborg helt med i aftalen.

APPFWU02V