Skip til primært indhold

Svendborg bliver akut

Forleden blev første spadestik til den Midlertidige akutmodtagelse i Svendborg markeret. Det skete ved et mindre arrangement, hvor der var slået telt op på græsset nær hovedindgangen.

Regionsrådspolitikere, medarbejdere og sygehusledelse var mødt frem for at fejre markeringen af, at man nu går i gang med den midlertidige akutmodtagelse i Svendborg.

Regionsrådsformand Carl Holst taler til første spadestik for Midlertidig Akutmodtagelse i Svendborg, den 25. juni 2010. Midlertidig betyder ikke, at vi laver noget for at lukke det igen.  Midlertidig betyder, at vi venter på noget, der bliver mere  permanent og endnu bedre end det, vi har, sagde regionsråds- formand Carl Holst (V), til første spadestik til den Midlertidige  Akutmodtagelse i Svendborg, fredag den 25. juni 2010.  Fotos: Jørgen Diswal

Regionsrådsformand Carl Holst taler til første spadestik for Midlertidig Akutmodtagelse i Svendborg, den 25. juni 2010. Midlertidig betyder ikke, at vi laver noget for at lukke det igen. Midlertidig betyder, at vi venter på noget, der bliver mere permanent og endnu bedre end det, vi har, sagde regionsråds- formand Carl Holst (V), til første spadestik til den Midlertidige Akutmodtagelse i Svendborg, fredag den 25. juni 2010. Fotos: Jørgen Diswal

- Midlertidig betyder ikke, at vi laver noget for at lukke det igen. Midlertidig betyder, at vi venter på noget, der bliver mere permanent og endnu bedre end det, vi har, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V), der var kommet for at markere det, der om godt et års tid skal blive til modtagelsen af borgere i det sydfynske område, for borgere med akut brug for hjælp.

Carl Holst påpegede dermed også, at regionsrådet stadig arbejder for, at der skal være fem akutsygehuse i Region Syddanmark, og at Svendborg skal være et af dem.

Blandt talerne var også administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.

Carl Holst tager første spadestik til Den Midlertidige Akutmodtagelse i Svendborg.  Carl Holst tager det første spadestik - eller  nummer to var det vist - for han fik smag for det. Og dermed markerer han det, der skal give borgerne  på sydfyn en akutmodtagelse i fremtiden.

Carl Holst tager første spadestik til Den Midlertidige Akutmodtagelse i Svendborg. Carl Holst tager det første spadestik - eller nummer to var det vist - for han fik smag for det. Og dermed markerer han det, der skal give borgerne på sydfyn en akutmodtagelse i fremtiden.

Fakta

Den nye akutmodtagelse øger kapaciteten, så Svendborg Sygehus i fremtiden vil kunne leve op til at behandle en større del af den fynske befolkning. Samtidig sikrer byggeriet, at Svendborg Sygehus kan være med helt fremme i behandlingen af akutte patienter med topmoderne udstyr og faciliteter.
I den fælles akutmodtagelse samles centrale funktioner knyttet til den akutte patient under ét tag – skadestue, modtagelse, traumerum, udredning og diagnostik, lægevagt, observationspladser, døgnbemandet sengeafsnit m.m. – og patienten skal ikke køres mellem flere afdelinger på sygehuset, for at diagnose kan stilles og behandling iværksættes.
Patienter vil blive mødt af erfarne specialister og hurtigere få deres diagnose. Patienter, der skal i videre behandling, vil blive overdraget til den rette afdeling på sygehuset efter stafet-metoden – det vil sige, at man først giver slip på patienten, når man er sikker på, at afdelingen har godt fat. Patienterne vil altså fremover komme hurtigere hjem, og der bliver ikke brug for så mange senge på sygehuset.

Etableringen af akutmodtagelsen fører til en ombygning inden for de eksisterende rammer samt en tilbygning. Nybygningen bliver på 2946 kvm i fem etager. Derudover foretages ombygning over i alt 1096 kvm. Selve den akutte modtagelse placeres i nybyggeriets stueetage.

Byggeriet forventes at stå færdigt i juli 2011.

Her kommer MAS - den Midlertidige Akutmodtagelse i  Svendborg - til at ligge.

Her kommer MAS - den Midlertidige Akutmodtagelse i Svendborg - til at ligge.

hanne.kopp@regionsyddanmark.dk

APPFWU01V