Skip til primært indhold

En festdag på Sydvestjysk Sygehus

Moderne intensiv-stuer samt lyse og rummelige ambulatorier, der er til gavn for både patienter og personale blev officielt taget i brug, da Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg tirsdag d. 22. september indviede en ny tilbygning.

Oversygeplejersker Arne Brehm Høj, afd. sygeplejersker Inge Holst Lauridsen og ledende overlæge Henrik Jordening (i blåt) viser Carl Holst rundt på en af de nye intensiv-sengestuer.  Oversygeplejerske Arne Brehm Høj, afd. sygeplejersker Inge  Holst Lauridsen og ledende overlæge Henrik Jordening (i blåt)  viser Carl Holst rundt på en af de nye intensiv-sengestuer.  Fotos: Ove Detlevsen.

Oversygeplejersker Arne Brehm Høj, afd. sygeplejersker Inge Holst Lauridsen og ledende overlæge Henrik Jordening (i blåt) viser Carl Holst rundt på en af de nye intensiv-sengestuer. Oversygeplejerske Arne Brehm Høj, afd. sygeplejersker Inge Holst Lauridsen og ledende overlæge Henrik Jordening (i blåt) viser Carl Holst rundt på en af de nye intensiv-sengestuer. Fotos: Ove Detlevsen.

Bygningen har kostet 71,5 millioner kroner. Det kan lyde som mange penge, men regionsrådsformand Carl Holst (V) understregede ved indvielsen, at det ikke er et spørgsmål om at tage penge fra patienter og sætte dem i mursten i stedet:
- Gode rammer er nødvendige for et godt sundhedsvæsen. Vi laver bygningsmæssige tilpasninger af hensyn til syge medborgere, personale og fremtidens sygehus. Det er ikke enten-eller, lød det fra regionsrådsformanden.

En snak med personalet på sygehuset i Esbjerg.

En snak med personalet på sygehuset i Esbjerg.

Intensiv-senge

Den ny bygning består af seks etager med i alt 3000 etagekvadratmeter. Den huser en ny intensiv-enhed med top-moderne sengestuer. Her findes eksempelvis et belysningssystem, der giver personalet mulighed for at simulere en døgnrytme med kunstigt farvet lys. Et kæmpe fremskridt for intensivpatienter, der ofte har problemer med tidsfornemmelsen, fordi de er medicinpåvirkede og går ind og ud af koma.

Ambulatorier
Desuden huser bygningen Reumatologisk Ambulatorium, Medicinsk gastroenterologisk ambulatorium, Lungemedicinsk ambulatorium samt garderober og kontorer.
Den øgede ambulatorieplads afhjælper de fysiske pladsproblemer, giver hurtigere behandling af patienterne samt bedre udnyttelse af afdelingernes personalekapacitet. Den ekstra ambulatoriekapacitet vil således også bidrage positivt til sygehusets økonomiske situation.

Administrerende sygehusdirektør Bjarne Normark (til højre) modtager  gaven fra Jorton A/S.

Administrerende sygehusdirektør Bjarne Normark (til højre) modtager gaven fra Jorton A/S.

Opfyldelse af personalets ønsker om mere plads kombineret med muligheden for at hjælpe flere patienter fik da også administrerende sygehusdirektør Bjarne Normark til at kalde indvielsen en festdag.
Bygningen er opført under ledelse af Jorton A/S.

Den nye intensiv-enhed på sygehuset i Esbjerg.

Den nye intensiv-enhed på sygehuset i Esbjerg.

APPFWU01V