Skip til primært indhold

Center for Senhjerneskade i Kolding vinder ArbejdsmiljøPrisen 2014

Center for Senhjerneskade i Kolding vandt torsdag den 27. november ArbejdsmiljøPrisen 2014. De vinder prisen for at have erstattet tidligere skader fra direkte løft med forebyggelse og opprioritering af uddannelse til centrets medarbejdere. Det betyder færre skader og større tryghed for borgerne.

På Center for Senhjerneskade i Kolding har en målrettet indsats på arbejdsmiljøområdet betydet, at centeret vandt ArbejdsmiljøPrisen 2014 i kategorien: ”Muskelskeletpåvirkninger”. Arbejdet, der har stået på over en årrække, har resulteret i langt færre arbejdsskader og større tryghed for både medarbejdere og borgere.

- Vi er utrolig glade og stolte over, at Center for Senhjerneskade vinder Arbejdsmiljørådets pris. I Region Syddanmark og på centeret ved vi godt, hvor vigtigt det lange seje træk for at forbedre arbejdsmiljøet er. Derfor er det også så dejligt at se centeret og især dets medarbejdere blive anerkendt på denne måde. Det gør mig glad, siger Christian Schacht-Magnussen, der er driftsdirektør på regionens socialområde.

Center for Senhjerneskade er et af Region Syddanmarks specialiserede sociale centre, hvor målgruppen er voksne mennesker over 18 år.

Et stort arbejde

I forbindelse med prisoverrækkelsen understregede formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, hvor vigtig indsatsen for et godt arbejdsmiljø er:

- Et sikkert og sundt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv. Det kræver en vedholdende og målrettet indsats fra både ledelsen, medarbejderne og arbejdsmiljøorganisationen. Jeg er glad for, at Arbejdsmiljørådet med ArbejdsmiljøPrisen kan sætte fokus på nogle af de arbejdspladser, der gør et stort arbejde for at fremme arbejdsmiljøet, og hvor vi kan se, at det gør en positiv forskel, siger Lisbeth Lollike.

Langstrakt indsats

Blandt de nominerede indsatser mod muskel- og skeletpåvirkninger har Center for Senhjerneskade i Kolding, ifølge Arbejdsmiljørådet, vundet ArbejdsmiljøPrisen, fordi centret gennem en mangeårig og vedholdende indsats har arbejdet for at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte.

Indsatsen forankres blandt andet, fordi centret prioriterer uddannelse af alle medarbejdere, og det er det arbejde, der nu anerkendes med prisen.

Sådan skete det

I løbet af de seneste 20 år er det arbejdsmiljømæssige fokus på centeret gået fra at registrere og konstatere, at der var forflytningsskader, til systematisk at forebygge, analysere og lære af forflytningsskader.

- Medarbejderne løfter med det nye forflytningskoncept ikke længere borgerne, og de udtaler selv, at de tydeligt mærker forskellen. Arbejdsmiljørepræsentanterne har også fået langt færre arbejdsskader, der skal registreres. Vi er meget stolte af vores medarbejdere, da det er er dem, der i det daglige arbejde skal sikre, at konceptet lever og overholdes. Det er super godt gået, siger Heidi Lindberg Jensen, der er leder på Center for Senhjerneskade.

Fakta:

  • Det er niende gang ArbejdsmiljøPrisen uddeles for Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser.
  • ArbejdsmiljøPrisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet for at vise, at indsatsen for et bedre arbejdsmiljø kan gøre en forskel. Dermed skal prisen bidrage til at nå de politiske mål i 2020-strategien for arbejdsmiljøindsatsen om færre arbejdsulykker, mindre psykisk overbelastning og en reduktion i muskelskeletpåvirkninger.
  • Center for Senhjerneskade har vundet i kategorien ”Muskelskeletpåvirkninger”. Derudover er også tre andre arbejdspladser blevet kåret som vindere af ArbejdsmiljøPrisen 2014.

Yderligere information

Driftsdirektør Christian Schacht-Magnussen, Socialområdet Region Syddanmark, telefon 2054 0002

Centerleder Heidi Lindberg Jensen, Center for Senhjerneskade, Region Syddanmark, telefon 2933 6428

APPFWU02V