Unik dag for universitetssamarbejdet
Delstatsregeringen i Kiel vedtog i aftes at opretholde tilskuddet til de erhvervsøkonomiske uddannelser på Flensborg Universitet. Og det er en rigtig god nyhed for de studerende, for virksomhederne og for universitetssamarbejdet i grænseregionen, mener regionsrådsformand Carl Holst (V).
- Et øget samarbejde inden for de erhvervsøkonomiske uddannelser er til gavn for studerende og erhvervsliv på begge sider af grænsen og med til at understøtte vores fælles ønske om at udvikle grænseregionen til en vækstregion, siger han.
Beslutningen skaber et godt grundlag for at fortsætte udviklingen af det eksisterende grænseoverskridende samarbejde mellem Syddansk Universitet og Flensborg Universitet.
Unikke studerende
I praksis betyder det, at danske studerende på Syddansk Universitet kan vælge at tage semestre på Flensborg Universitet eller komme i tysk virksomhedspraktik. For tyske studerende gælder naturligvis de samme muligheder.
Men det får også positiv betydning for samarbejdet i Videnregion, som også tæller UC Syddanmark og UC College Lillebælt på dansk side og en række tyske uddannelsesinstitutioner.
- Det er rigtig glædeligt for alle studerende i grænseregionen. De får en fortsat mulighed for at tilegne sig helt unik viden og kompetencer i danske og tyske erhvervsforhold, som allerede i dag er en efterspurgt vare blandt virksomhederne i området, og som vil blive endnu mere efterspurgt i fremtiden, siger Carl Holst.
Specialister i vækst
Vækst og skabelsen af nye arbejdspladser har topprioritet i såvel Region Syddanmark som i Slesvig-Holsten, og her spiller højtspecialiseret arbejdskraft en essentiel rolle, hvis videns- og vækstvirksomhederne skal have optimale vilkår til at udvikle ideer til nye eksportsucceser.
Carl Holst erkender, at universitetssamarbejdet har været præget af en vis stilstand, mens besparelserne stadig var på bordet.
- Det har gjort det vanskeligt at planlægge fremadrettet i universitetssamarbejdet med udsigten til besparelser på Flensborg Universitet. Vi har simpelthen ikke råd til at spare på uddannelse. Det er netop vores universiteter, der skal udklække fremtidens kloge hjerner og som skal skabe de erhvervssucceser, vi skal leve af i fremtiden. Derfor er jeg meget tilfreds med delstatsregeringens beslutning i går, siger Carl Holst.