Skip til primært indhold

Bedre tilbud til unge med hjerneskade

Jorden var lagt rigtigt til rette, vejret var lunt og regnen blev væk, da regionsrådsformand Carl Holst mandag den 16. august tog det første spadestik på Kringstrup til fire nye boliger, som bliver et vestfynsk botilbud for unge med en hjerneskade.

Forinden havde souschef Marianne Henriksen budt velkommen, og byggeriets arkitekt Per Weber supplerede ligeledes med et par spadestik.

Souschef Marianne Henriksen fra Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud byder velkommen. Fotos: Jørgen Diswal

Souschef Marianne Henriksen fra Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud byder velkommen. Fotos: Jørgen Diswal

- Der er brug for flere pladser, og inden længe bor her ikke kun otte, men tolv beboere. Det handler dog ikke kun om flere pladser, men også om at forbedre forholdene for beboerne, sagde regionsrådsformand Carl Holst inden han stak spaden i jorden.

Carl Holst benyttede også lejligheden til at sige tak til medarbejderne på Kringstrup for den omsorg, ekspertise og faglighed de leverer hver dag.

Et par af beboerne gav Carl Holst en effektiv hånd med graveriet

Et par af beboerne gav Carl Holst en effektiv hånd med graveriet

Fakta om Kringstrup

Kingstrup bo- og beskæftigelsestilbud er beliggende i Gelsted, ca. 23 km syd for Middelfart.
Kingstrup er et tilbud for personer med erhvervet hjerneskade. Det kan for eksempel være hjerneskade som følge af blodprop, trafikuheld eller misbrug.
Der er i dag plads til otte beboere i døgntilbud og 20 i dagtilbud. Med de nye boliger bliver der plads til 12 beboere i døgntilbud.

Erfaringen er, at de yngre beboere har brug for at kunne leve i et ungdomsmiljø, med mere plads og hvor der er et fritidstilbud, netop tilpasset deres aldersgruppe. Formålet ved at etablere fire nye pladser er at skabe et bedre og mere målrettet tilbud til de to beboergrupper.

Dejligt at se de andre arbejde.

Dejligt at se de andre arbejde.

Derfor er planen at skabe små selvstændige bygninger - fire fritliggende to værelses huse - og der vil blive opført et fælleshus. De fire boliger er tænkt som såkaldte udslusningsboliger, dvs. boliger for de unge, indtil de flytter for sig selv. Formålet med afdelingen er bl.a. at afklare de unges behov her og nu samt at afklare hvad de forventes at have brug for i fremtiden: At få afklaret hvilket type job den unge kan håndtere. Hvilken uddannelse vedkommende evt. skal i gang med - altså at få lagt en plan for fremtiden.

Her skal de nye boliger ligge.

Her skal de nye boliger ligge.

Tilbuddet har eksisteret siden 1999 og blev oprindelig etableret af Fyns Amt. I dag er det Region Syddanmark, der driver tilbuddet.
De nye boliger forventes at stå færdig i maj 2011.

APPFWU01V