Anders' nældefeber blev behandlet hjemme i stuen
Da Anders Kring ringede 1-1-2, fordi han fik en voldsom allergisk reaktion, troede han, at der ville komme en ambulance. Men i stedet kom en præhospital visitationsbil bemandet med en paramediciner hjem til ham, så han kunne få behandling derhjemme.
Da Anders Kring en eftermiddag i januar havde været til padeltennis, fik han pludselig en voldsom allergisk reaktion. Hans hænder og tunge svulmede op, og han blev bange for, om det ville ende med, at han ikke kunne få vejret.
- Jeg ringede faktisk til min far først for at høre, hvad han syntes, jeg skulle gøre. Han sagde, at jeg skulle ringe 1-1-2, og det gjorde jeg så, fortæller 30-årige Anders Kring fra hjemmet i Kolding.
Kort tid efter ringede det på døren, og paramedicineren stod uden for døren med sin behandlertaske.
Undgik en tur på sygehuset
Anders Kring troede, at der ville komme en ambulance, men i stedet var det en hvid elbil, der holdt uden for huset – nemlig en af de såkaldte præhospitale visitationsenheder (PHV), som kører ud fra akutsygehusene i hele Region Syddanmark. En PHV bliver sendt ud til patienter, som man skønner kan behandles på stedet derhjemme, og dermed undgår de en tur på sygehuset.
- Jeg har haft nældefeber før, men aldrig så voldsomt. Den eneste grund til, at jeg ringede 1-1-2, var, at det spredte sig til halsen. Paramedicineren sagde til mig, at det var det helt rigtige, jeg havde gjort. Jeg fik at vide, at jeg skulle tage en pille hver dag i den følgende uge og så ellers kontakte min egen læge, fortæller Anders Kring.
Imens paramedicineren var hos Anders Kring, begyndte den allergiske reaktion, som viste sig at være nældefeber, at fortage sig.
- Det var den flinkeste mand, der kom ind til mig og gav mig et drop med antihistamin og en allergipille. Han ringede ind og talte med overlægen på sygehuset, og de var enige om, at jeg ikke skulle med ind på sygehuset. Det var en rigtig god oplevelse, og jeg følte mig meget tryg, fortæller Anders Kring.
PHV-hvaffor én?
PHV står for ”Præhospital Visitationsenhed”. Det er en akutbil, som typisk er bemandet med en paramediciner, som kører ud til borgerne og vurderer og/eller behandler dem i hjemmet. De kan kalde op til en akutlæge på sygehuset, som hjælper med at vurdere, hvilken eventuel behandling der skal sættes i gang.