Skip til primært indhold

Region Syddanmark ansætter fem udenlandske læger

Polen, Frankrig, Portugal og Spanien. Det er de fire lande Region Syddanmarks fem nye udenlandske praktiserende læger kommer fra. Den 1. september 2015 træder de ind af døren i lægepraksis i Rudkøbing, Gørding, Esbjerg og Grindsted.

- Det glæder mig, at regionen endnu engang kan sige velkommen til en gruppe europæiske praktiserende læger, der har valgt at slå sig ned i vores region. Den udenlandske rekruttering er en del af den indsats, vi har sat i værk for at afhjælpe den lægemangel, der desværre stadig er en realitet i dele af regionen, siger Bo Libergren (V), der er formand Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark.

Region Syddanmark har 819 praktiserende læger og med de fem nye læger fra udlandet er der nu 18 udenlandske praktiserende læger ansat i regionen – og af dem har syv investeret i egen praksis eller købt sig ind i en eksisterende.

Lægedækning vigtig

De udenlandske læger, regionen tidligere har ansat, kommer primært fra Tyskland – og mange af dem har slået sig ned i den jyske del af regionen i byer som Esbjerg, Ribe, Nørre Nebel, Tønder.

- Rekruttering af europæiske læger har været en del af det fokus vores rekrutteringsteam i regionen har haft siden 2013. Den store indsats vores team her i regionen har ydet betyder da også, at der ingen lægeløse patienter er i Region Syddanmark. Det vil sige, at alle patienter er tilknyttet en læge. Og arbejdet stopper ikke her. Vi er lige nu i kontakt med yderligere to udenlandske læger om en kontrakt med regionen.

Et længere introforløb

Selvom de fem nye læger formelt starter den 1. september 2015, så går der cirka et halvt år, før de kommer til arbejde som praktiserende læger på fuld tid.

- Det er helt afgørende, at de hurtigt får lært dansk. Derfor bruger de først seks måneder på intensiv danskundervisning på vores sprogcenter på Vejle Sygehus. Efter tre måneders sprogundervisning begynder de i ’sprogpraktik’, hvor de møder patienter et par dage om ugen og får sprogundervisning de resterede tre dage. På den måde får vi dem godt sluset ind i dagligdagen i et dansk lægehus, og de får tid til at udvikle både sproget og kendskabet til det danske samfund, siger Bo Libergren.

Yderligere information

Bo Libergren


29 20 18 00
APPFWU01V