Skip til primært indhold

Erhvervsfolk og forskere fra 40 lande samles i Kolding

Syddanmark tager imod virksomhedsledere og eksperter fra hele verden, når regionen i denne uge er vært for den globale konference, TCI. Deltagerne skal blive klogere på, hvordan de kan skabe vækst og job ved at samarbejde i klynger – og her er der masser af erfaringer at hente i Syddanmark.

Hvordan kan et øget samarbejde – også med konkurrenterne – forbedre virksomheders indtjening og skabe flere job?

Det er hovedspørgsmålet, når erhvervsfolk og specialister fra 40 lande i denne uge drager til Kolding for at deltage i klyngekonferencen TCI.

Konferencen, der tidligere været holdt i Hong Kong, Delhi og Cape Town, lægger vejen forbi Syddanmark med cirka 300 deltagere og 140 oplægsholdere fra hele verden.

TCI2013 finder sted fra 3.-6. september på hotel Comwell Kolding, Skovbrynet 1, Kolding.

Til at kaste lys over samarbejdets kunst vil der være indlæg fra internationale eksperter og virksomhedsledere, eksempelvis Matti Vanska (Nokia), Emiliano Duch (Verdensbanken), Marco Malacarne (EU Kommissionen), Gerardo Patacconi (UNIDO) og Adrian Wooldrigde (The Economist).

Derudover kan deltagerne se frem til en række spændende virksomhedsbesøg i syddanske klynger. Syddanmark er i høj grad valgt som vært, fordi regionen er langt fremme, når det handler om at samarbejde på tværs af etablerede virksomheder, iværksættere, vidensinstitutioner og myndigheder.

- Virksomhederne kan ikke stå alene, hvis de vil udvikle sig fremover. Klynger er en væsentlig del af regionens vækstpolitik, og det er vigtigt at dele vores erfaringer med andre og få nye input, siger Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Syddansk Vækstforum.

I Trekantområdet arbejdes der på at udvikle en stærk design-klynge, og det interesserer en af verdens førende klyngeeksperter, professor Christian Ketels fra Harvard Business School, som også deltager på konferencen.

- Jeg ser frem til den specifikke danske stil, hvor design er overskriften, og vi glæder os til at se, hvordan det virker i regionen. TCI-konferencen er alle tiders chance for at udveksle viden og få inspiration i en stor kollektiv vidensbase samt få kontakt med mulige samarbejdspartnere fra hele verden, siger Christian Ketels, der også er præsident for TCI. 

Bag konferencen står Region Syddanmark, det danske klyngeakademi REG X, Syddansk Universitet, Trekantområdet Danmark, Den Dansk-Tyske Region og Kolding Kommune.

Fakta om TCI

- TCI står for The Competitiveness Institute

- TCI’s mission er at forbedre regioners levevilkår og konkurrenceevne ved at styrke udviklingen af erhvervsklynger, der samler myndigheder, vidensinstitutioner, etablerede virksomheder og iværksættere inden for samme branche om et samarbejde.

- TCI er et globalt netværk, og de seneste konferencer har fundet sted i New Delhi, Auckland og Baskerlandet.

Yderligere oplysninger fås hos:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mobil 40 32 52 10

Projektleder Louise Fenger Kornum, REG X, Det Danske Klyngeakademi, mobil 21 37 22 12

Kommunikationsrådgiver Marie Hauberg, Region Syddanmark, mobil 29 20 14 92

APPFWU02V