Skip til primært indhold

Stem på din favorit til Frivillighedsprisen 2024

De nominerede til Region Syddanmarks frivillighedspris 2024 offentliggøres nu, og der åbnes for SMS-afstemningen, som skal afgøre, hvem der vinder Publikumsprisen. Vinderne kåres 29. april.

Patienter, borgere, pårørende og personale i Region Syddanmark oplever hver dag, at frivillige kræfter berører deres liv og gør en stor og positiv forskel. Nogle frivillige hjælper med konkrete udfordringer i forbindelse med sygdomsforløb, mens andre tilbyder gode oplevelser og adspredelse, og andre igen gør en forskel ved bare at være der og måske lægge øre eller skulder til i en svær situation.

De mange frivillige i Region Syddanmark skal igen i år hyldes ved en stor prisuddeling, som finder sted 29. april i Fredericia. Her vil der blive kåret en vinder af hovedprisen, som er på 50.000 kr., og der vil blive kåret vindere af prisen for Den Gode Idé samt Trivselsprisen, som hver er på 10.000 kr. Som tidligere år vil der også være en publikumspris, som afgøres via en SMS-afstemning, som alle kan deltage i. SMS-afstemningen er åben fra i dag 4. april 2024 og frem til 25. april 2024 klokken 12.00.

Regionsrådsformand Bo Libergren (V) glæder sig over, at Region Syddanmark igen i år kan fejre frivilligheden:

- Det har været imponerende at læse de mange indstillinger til Frivillighedsprisen og få et indblik i nogle af de mange engagerede frivillige indsatser, vi har i regionen. Jeg synes, vi har fundet seks rigtig gode indsatser, som vi har nomineret. Det varmer, at der er så mange mennesker, som vælger at bruge deres fritid på at være noget for andre, og det, de gør, er et fantastisk supplement til de professionelle medarbejderes arbejde rundt om i regionen.

Hele 47 frivillige indsatser var indstillet til Frivillighedsprisen 2024. Blandt de mange spændende initiativer, har en dommerkomite nomineret seks indsatser.

De nominerede er …

APP-guiderne, Sygehus Sønderjylland

APP-guiderne på Sygehus Sønderjylland hjælper patienter og pårørende med at installere og anvende sygehusrelevante apps. APP-guiderne er blevet undervist af sygehusets IT-afdeling og af personale fra nogle af de afdelinger, hvor apps bliver brugt i behandlingsforløbene.

Indvandrermedicinsk Kliniks frivillige peer-mentorer

De frivillige peer-mentorer på Indvandrermedicinsk Klinik støtter klinikkens patienter i deres behandlingsforløb. Nogle etniske minoritetspatienter kan være særligt sårbare og opleve stor kompleksitet i deres sygdomsforløb, og mange oplever sociale problemstillinger og manglende netværk.

Social Sundhed Odense

Et besøg hos lægen eller en tur på sygehuset kan være en stor udfordring for psykisk sårbare, udsatte borgere og andre, der synes, at mødet med sundhedsvæsenet kan være svært. Her er Social Sundheds frivillige den støttende hånd, der gør det overkommeligt at opsøge lægen, og det lyttende øre, der hjælper med at høre og huske alle de vigtige beskeder.

De frivillige til Royal Side Run

17. maj 2023 var der Royal Side Run i Nyborg for byens borgere med handicap. Et samarbejde mellem det regionale Handicapcenter Fyn og Nyborg Kommune gjorde det muligt for 200 borgere at have en fantastisk dag med et motionsløb, som for nogles vedkommende blev gennemført på egne ben eller på cykel, og for andres vedkommende blev gennemført i kørestol. 150 frivillige var med til at forberede og gennemføre dagen.

Levende Musik på Intensiv

Erfaringer viser, at hjerte- og respirationsfrekvensen falder, og at smerteoplevelsen og stressniveauet bliver reduceret, når man spiller live-musik for patienter på intensiv. Et samarbejde med Danish National Academy of Music betyder, at en eller to musikstuderende en gang om ugen spiller små, stille koncerter på patienternes stuer på intensiv på OUH, mens sygeplejersker indsamler data for at dokumentere effekten.

Motorcykelklub Fortes Amici MC og Johnny Kummerfeldt, borger på Østruplund

Johnny Kummerfeldt bor på botilbuddet Østruplund. Han er meget begejstret for motorcykler og besøger hver fjerde uge den lokale MC-klub. Sammen med personalet arrangerede Johnny i foråret 2023 en dag, hvor motorcykelklubben kom på besøg hos borgerne på Østruplund, og der er planer om at holde et lignende, men større arrangement i 2024.

Videoer med præsentationer af de seks initiativer kan ses på regionens hjemmeside, hvor man også kan få mere information om, hvordan man stemmer.

Dommerkomitéen

Dommerkomitéen mødtes 19. februar og består af:

Medlemmer af regionsrådet:

  • Bo Libergren (V), regionsrådsformand
  • Bente Gertz (A), regionsrådsmedlem

Repræsentant fra regionens administrative ledelse:

  • Christian Schacht-Magnussen, socialdirektør

Repræsentanter fra hvert af regionens fire brugerråd:

  • Kim Callesen, Headspace (Udsatterådet)
  • Ib Poulsen, LEV (Kontaktforum for Handicap)
  • Anne Hvidberg, Landsforeningen SIND (Psykiatrisk Dialogforum)
  • Rita Bruun, Nyreforeningen (Sundhedsbrugerrådet)

Pressen:

  • Betina Bendix, direktør, TV SYD

Det har været dommerkomitéens opgave at nominere de seks frivillige indsatser og finde vinderen af hovedprisen og de to mindre priser.

Region Sydanmarks Frivillighedspris

Region Syddanmarks Frivillighedspris består af Hovedprisen, Trivselsprisen og Prisen for den gode ide. Derudover er der også en Publikumspris, som afgøres via SMS-stemmer. Du kan stemme på din favorit frem til 25. april, og dermed være med til at afgøre, hvilket frivilligt initiativ, som skal vinde Publikumsprisen.

Læs mere om Frivillighedsprisen

APPFWU01V