Skip til primært indhold

Læs kontorelevernes egne historier

I regionshuset er der hele tiden 4 førsteårs kontorelever og 4 andetårselever. Herunder fortæller nogle af eleverne om, hvordan de hver især oplever, det er, at være kontorelev i regionshuset.

Kontorelevernes historier

Mit navn er Sandra Kate Andresen, jeg er 34 år og 1. års elev ved Region Syddanmark.

Jeg er uddannet i butik og har altid haft nær kontakt til kunder, men som tiden gik ville jeg gerne prøve noget andet. Derfor tog jeg en EUX, og har så kunnet mærke at det administrative arbejde var noget for mig. Jeg kan lide at have mange bolde i luften, og det er der bestemt plads til her.

Region Syddanmark som arbejdsplads er for mig en rigtig god arbejdsplads, man bliver som elev taget godt imod, og der er tilrettelagt en langsigtet plan for en, så man ved hvad man konkret skal.

Som elev kommer man rundt i 3 forskellige afdelinger på de to år man er ansat, det synes jeg er rigtig godt, fordi man på denne måde får prøvet kræfter med forskellige ting, samt så finder man nemmere ud af, hvor man kunne se sig selv fremadrettet.

Hvis du kan lide en stor arbejdsplads, hvor der bliver taget rigtig godt hånd om eleverne, så er det helt sikkert ved Region Syddanmark, du skal søge.

Mit navn er Nanna Enevold, jeg er 21 år og 2. års elev ved Region Syddanmark

Jeg er handelsstudent og har altid vidst, at jeg skulle arbejde med noget i forhold til administration. Da jeg så Region Syddanmarks opslag som kontorelev, synes jeg, det passede godt til, hvad jeg ønskede.

Dét at uddannelsen er en kombination af teori og praktik tiltrak mig helt vildt, og så lød det også bare til at være en rigtig god arbejdsplads. Efter jobsamtalen var jeg ikke i tvivl om, at det var et sted, jeg kunne se mig selv og ønskede at blive en del af.

Region Syddanmark er en rigtig stor arbejdsplads med mange medarbejdere, hvilket betyder, at du hele tiden har noget at lave.

Som elev vil du komme igennem tre afdelinger, som du selv er med til at ønske. I hver afdeling vil du blive præsenteret for en bred variation af opgaver, og det er med til at give dig nogle stærke kompetencer til din fremtidige karriere. Der er ingen grænse for læring, hvis man også selv viser initiativ.

Ved Region Syddanmark er der stor tiltro til den enkelte elev, og man får lov at sidde med meget ansvar.

Arbejdspladsen gør virkelig meget ud af, at os elever har det godt og arrangerer meget for os i form af seminarer, konferencer, kurser m.m.

Vi bliver virkelig taget hånd om, og der er altid råd at hente. Vi har et godt elevteam bestående af både 1. – og 2. årselever, hvilket giver en god sparring og et godt fællesskab.

Hvis du kan lide at have ansvar og ønsker at blive en del af en pulserende og god arbejdsplads, hvor der samtidig er et godt elevteam, så er det Region Syddanmark du skal vælge. 

Mit navn er Alex Madsen, jeg er 27 år og 2. års elev hos Region Syddanmark.

Jeg er uddannet Konstabel i forsvaret, men har prøvet mange forskellige brancher, da jeg aldrig rigtig har fundet noget, der kunne holde på mig.

I min søgen på det job som passer bedst til mig som person, så faldt jeg over uddannelsen til kontorassistent.

For mig handler det om, at jeg har en stille arbejdsplads, hvor jeg kan koncentrere mig om mit arbejde, uden høj musik eller larm i lokalet. Det har også været vigtigt for mig, at det ikke var fysisk hårdt, og at det er i trygge rammer, da min hobby i fritiden kræver en fysisk hård performance.

Da jeg læste opslaget fra Region Syddanmark, var jeg ikke i tvivl om at det var det bedste sted, med de bedste forudsætninger for min fremtid.

Det handler ikke bare om at blive kontorelev, det handler om at blive bedst klædt på som kontorelev og føle sig godt tilpas i de rammer man er i, og der har Region Syddanmark ikke svigtet.

Jeg er blevet en del af et fantastisk team, jeg sidder med mine egne opgaver, jeg har selv korrespondance ud til de ansatte, og hjælpen er der altid, hvis man har brug for det.

Ansvar og initiativ er også en stor del af hverdagen, især nu med hjemsendelser. Min elevansvarlig giver mig fuldt ansvar for de opgaver jeg bliver pålagt, og det er med til at skabe en mere spændende hverdag, for i sidste ende så er det en selv, der bliver taget fat i, hvis der skulle være spørgsmål til resultatet.

Ud over det store ansvar man får, så er det også fedt, at der er mulighed for at vise initiativ, og komme med input til opgaveløsningen, så man ikke sidder og kigger og siger ”Ok”, hvis man faktisk kan løse opgaven på en bedre måde, eller en hurtigere måde.

Der er de bedste muligheder for at vise, hvad man kan, når man er elev ved Region Syddanmark, og ansvar og initiativ er 2 vigtige ting, som virkelig kan rykke grænser.

Jeg har aldrig fortrudt valget om at blive kontorelev hos Region Syddanmark, trods den hårde tid med hjemsendelse pga. COVID-19. Det har kun gjort mig stærkere og mere sikker i mit valg. Jeg er sikker på, at Region Syddanmark var det rigtige valg for mig, og det er jeg sikker på det også bliver for dig.

 

Mit navn er Frederikke, jeg er 23 år gammel og 2. års elev ved Region Syddanmark.

Da jeg blev student havde jeg planer om hvad jeg skulle viderelæse til. Senere fandt jeg ud af, at jeg fungerer bedst ved at have ”teorien” i hænderne og begyndte at kigge nærmere på kontorelev, og hvad jobbet egentligt indebærer. Det fangede mig rigtig meget.

Da jeg så stillingsopslaget fra Region Syddanmark, virkede det som en arbejdsplads med mange forskellige arbejdsopgaver, rig mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt og så vil jeg sidde med ”teorien” i hænderne.

Fra første samtale vidste jeg, at her ville jeg rigtig gerne være, fordi kemien var der, og jeg kunne mærke det var en rigtig god arbejdsplads at være elev i.

Hos Region Syddanmark vil du ikke komme til at sidde på ét kontor hele vejen igennem din uddannelse. Igennem dine 2 år kommer du til at sidde i 3 forskellige afdelinger. Dvs. du får en bred faglig viden omkring Regionen.

Derudover får man også mulighed for at komme på nogle forskellige kurser, som kan være med til at styrke dig nu, men også i fremtiden.

Ved Region Syddanmark mærker man hurtigt, at vi som elever bliver lyttet til og får lov til at få arbejdsopgaver på egen hånd og dermed også få et ansvar for arbejdsopgaverne.

Dine kollegaer er rigtig søde og hjælper dig til, at din læring bliver så stor som mulig.

Derudover har vi et rigtig godt fællesskab med de andre elever. Vi forsøger hver dag at spise frokost sammen, så vi kan snakke sammen, lytte til hinanden samt besvare de mange spørgsmål, man nu hver især kan have, især i starten.

Hvis du gerne vil have et arbejde, hvor du får tildelt ansvar og samtidig udvikler dig fagligt og personligt, så vil Region Syddanmark være den helt rigtige arbejdsplads for dig. Du får en spændende hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver og gode kollegaer, som altid er der til at hjælpe dig.

 

Elevcitat

"I hverdagen føler man sig ikke som "elev", men som en kollega på lige fod med alle de andre. Der er altid tid til spørgsmål og hjælp, og der er altid opgaver. Man sidder ikke og keder sig."

Mie Heegaard

Feriefondskonsulent og uddannelsesansvarlig

HR Forhandling, Løn og Analyse


76631732
APPFWU01V