COVID-19-vaccinetilbud i Region Syddanmark

Det skal du vide om COVID-19-vaccination.

Vaccinationsindsats for corona i efteråret 2022

Efteråret står for døren, og regionens vaccinationsindsats er klar til at gå ind i en ny fase. Der vaccineres fra 1. oktober med tre forskellige vacciner mod COVID-19, influenza og pneumokok-sygdom.

Udover vaccinationscentre og mange praktiserende læger vil ca. 50 apoteker også stå klar til at vaccinere mod influenza og COVID-19 med en begrænset mængde vacciner.

Muligheder for coronavaccine i Region Syddanmark

Du kan blive vaccineret i et af regionens 8 offentlige vaccinationscentre. Der er åbnet op for drop-in vaccination i perioden 1. - 23. december.

Find dit vaccinationscenter på Region Syddanmarks hjemmeside.

Du har også mulighed for at blive vaccineret hos din egen læge. Vaccination ved egen læge er – ligesom vaccination ved regionens vaccinationscentre – gratis.

Det er den enkelte læge, der selv beslutter, om vedkommende ønsker at tilbyde vaccination mod COVID-19.

Se hvilke læger, der tilbyder COVID-19-vaccination i det nationale vaccinekort.

Tidsbestilling til vaccination ved egen læge foregår via lægens praksis.

Tilbyder din egen læge ikke vaccination, og ønsker du ikke at benytte vaccinationscentrene, kan du spørge hos andre lægehuse, om de har mulighed for at vaccinere.

Regionen lavede før sommerferien en aftale med apotekerne om at hjælpe til med vaccinations-indsatsen. Aftalen inkluderer mulighed for at give 37.000 vacciner til voksne mod COVID-19 og influenza fra 1. oktober og frem.

De ca. 50 apoteker deltager derfor i en begrænset periode, indtil deres vaccinelagre er opbrugt.

Se hvilke apoteker, der tilbyder COVID-19-vaccination i det nationale vaccinekort.