Corona Vaccinetilbud i Region Syddanmark

Få overblikket over vaccinetilbuddene mod Corona i Region Syddanmark.

Vaccinationsindsats for corona i efteråret 2022

Fra 15. september åbner regionerne op for vaccinationer af de ældste syddanskere samt plejehjemsbeboere. Og fra oktober åbner regionerne op for vacciner af syddanskere over 50 år, personer under 50 år, som har en særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, Sundheds- og plejepersonale, gravide og pårørende til personer i øget risiko.

Vaccination giver høj beskyttelse mod alvorlig sygdom

Sundhedsstyrelsen anbefaler at blive vaccineret mod COVID-19, fordi det giver en høj beskyttelse mod at blive alvorligt syg.

Mange har allerede taget imod tilbuddet om at blive vaccineret. Dertil er dele af befolkningen blevet tilbudt revaccination.

• Alle syddanskere over 18 år, der har modtaget 2. vaccination mod COVID-19 for mindst 4,5 måneder siden, kan nu bestille tid til 3. vaccination.
    Det er ikke nødvendigt at vente på, at den formelle invitation til revaccination lander i den digitale postkasse, men der skal være gået 4,5 måneder fra dit 2. stik, før det er muligt at booke tid til 3. stik.
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler at vaccinere børn på 5 år og derover, så de får den bedste beskyttelse mod COVID-19.

Se vaccinationsmulighederne i Region Syddanmark herunder.

Få booster-vaccination ved svært nedsat immunforsvar

Hvis du har svært nedsat immunforsvar, så tilbyder Region Syddanmark en booster-vaccination mod COVID henover sommeren.

Det kræver en henvisning fra din læge eller fra en sygehuslæge, hvis du er i et behandlingsforløb på et sygehus, og det er en mindre gruppe, der får muligheden.

Du skal selv kontakte din egen læge eller din behandlende sygehuslæge for at få en henvisning. Lægen vil så vurdere din situation ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Bemærk, at tilbuddet om booster-vacciner kan give travlhed på vaccinationscentrene, der derfor genindfører tidsbestilling.

Fra 15. september åbner regionerne op for vaccinationer af de ældste syddanskere samt plejehjemsbeboere. Og fra oktober åbner regionerne op for vacciner af syddanskere over 50 år og personer under 50 år, som har en særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19.

Læs mere om vaccinationsindsatsten i efterår/vinter 2022/2023 på coronasmitte.dk

Muligheder for coronavaccine i Region Syddanmark

Du kan blive vaccineret i et af regionens 8 offentlige vaccinationscentre. Inden du møder op, skal du booke tid på www.vacciner.dk.

Find dit vaccinationscenter på Region Syddanmarks hjemmeside.

Tilbuddet gælder både børn og voksne.

Du har også mulighed for at blive vaccineret hos din egen læge. Vaccination ved egen læge er – ligesom vaccination ved regionens vaccinationscentre – gratis. Tilbuddet gælder både børn og voksne.

Det er den enkelte læge, der selv beslutter, om vedkommende ønsker at tilbyde vaccination mod COVID-19.

Se hvilke læger, der tilbyder COVID-19-vaccination i det nationale vaccinekort.

Tidsbestilling til vaccination ved egen læge foregår via lægens praksis.

Tilbyder din egen læge ikke vaccination, og ønsker du ikke at benytte vaccinationscentrene, kan du spørge hos andre lægehuse, om de har mulighed for at vaccinere.

Egen læge tilbyder både 1. , 2. og 3. stik

Tilbuddet om vaccine hos egen læge gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet. Tilbuddet gælder både børn og voksne.

Borgere, der allerede har booket tid til vaccination i et vaccinationscenter, men som hellere vil vaccineres hos egen læge, skal huske at afbestille deres tid ved vaccinationscenteret.

Tid mellem vaccinerne

Når du har fået 1. vaccination, skal der gå 4 uger, inden du får 2. vaccination. Du kan få 3. vaccination efter 4,5 måneder. Sidstnævnte gælder for alle borgere over 18 år.

Nederst på siden er en beregner, som du kan anvende til at se, hvornår du kan modtage dit 3. stik.

Du kan også anvende sundhed.dk eller se på din coronapas-app, hvor mange måneder/dage det er siden, du fik din sidste vaccine.

Sådan gør du i app'en:

1. Log ind i din coronapas-app
  2. Skift til "EU/udlandsrejse"-visningen
  3. Nu kan du se, hvor mange måneder/dage det er siden, du fik dit seneste vaccinestik

Find nærmeste vaccinationssted

I oversigtskortet over vaccinationssteder kan du finde dit nærmeste vaccinationssted. Kortet bliver løbende opdateret med nye vaccinationsmuligheder i Region Syddanmark.

Se placering af vaccinationssteder på regionens hjemmeside