Skip til primært indhold

Sådan bliver du testet for COVID-19

Find svar på dine spørgsmål om COVID-19 test i Region Syddanmark.

Sundhedsstyrelsen anbefaler pr. 28. april 2022, at personer med betydelige symptomer på covid-19, testes for covid-19, hvis ens læge vurderer, at der er behov for en vurdering af, hvad der er årsag til symptomerne.  Personer på 65 år og derover, samt andre personer som er i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19, herunder også gravide, anbefales at få taget en test hurtigst muligt, hvis de får betydelige symptomer, da de i tilfælde af positivt testsvar kan have gavn af igangsættelse af tidlig behandling.

Der er ikke længere behov for at teste nære og øvrige kontakter.

Du kan bestille tid til en PCR-test på coronaprover.dk

Husk mundbind, når du skal testes. 

Oplysninger om COVID-19 tests

Få overblik over, hvor du kan blive testet på oversigtskortet.

Fra fredag den 12. november er der igen indført krav om tidsbestilling i forbindelse med test. Følg linket ovenfor. Børn under to år skal have en henvisning til test fra egen læge.

Du kan booke tid på coronaprover.dk.

På testcentrene og teststationerne laver man den såkaldte PCR-test. PCR-testen er meget præcis, og du kan derfor regne med, at resultatet af testen er korrekt.

Hvis du har en aftale på sygehuset eller hos din læge og skal have foretaget en test inden da, skal du testes på et testcenter og ikke andre steder, da testcentret kan behandle din test i et særligt spor, så du er sikker på at have svar, inden du skal møde til din aftale.

Hvis du har børn, der er under 2 år, skal du under alle omstændigheder ringe til din egen læge. 

Bemærk:

Test udføres kun på børn, unge og voksne borgere, der frivilligt medvirker dertil. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller værge.

I de mobile testenheder testes børn fra 2 år.

Læs mere om test af børn. 

APPFWU02V