Skip til primært indhold

Skal du på sygehuset?

Skal du besøge en af regionens sygehuse som patient eller pårørende eller besøge regionens sociale tilbud skal vi fortsat minimere spredningen af COVID-19. 

Brug af mundbind på sygehuse

For at stoppe smittespredningen er der indført krav om brug af mundbind eller visir flere steder i landet. 

Der er krav om brug af mundbind eller visir på alle regionens tilbud.

Læs på coronasmitte.dk, hvor kravet om mundbind gælder

Hvis ikke du bærer mundbind, kan du blive bedt om at forlade sygehuset eller det sociale tilbud. Har du brug for behandling, vil du som patient ikke blive bortvist.

Læs mere om brug af mundbind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Har du en aftale på sygehuset?

Hvis du har en aftale, kan du trygt møde op til en hvilken som helst afdeling på sygehuset. Hvis din aftale bliver udskudt, får du besked i e-Boks eller pr. telefon.

Nogle patienter vil blive bedt om at blive testet (podet) for coronavirus/COVID-19 før undersøgelse eller indlæggelse. Hvis det gælder dig, vil du blive ringet op, blive informeret om det i et indkaldelsesbrev eller få separat besked om det i eBoks.

Tjek gerne din eBoks en ekstra gang eller to – og kontakt afdelingen, hvis du er i tvivl. Skal du testes, vil du få en henvisning til et af regionens testcentre. 

Du må ikke møde op på sygehuset, selvom du har en aftale hvis:

  • Du er smittet med coronavirus
  • Du har været i nær kontakt med en person, der er konstateret smittet
  • Du har opholdt dig i områder med særlig risiko.

I disse tilfælde skal du ringe til afdelingen. Afdelingen vurderer derefter sammen med dig, hvad du skal gøre. Du finder kontaktinformation i indkaldebrevet.

APPFWU01V