Skip til primært indhold

Region Syddanmark byder børn velkommen til influenzavacciner i vaccinationscentre

Det skal være nemt at få sit barn på 2-6 år vaccineret for influenza. Derfor åbner regionen fra mandag den 14. november op for, at børn kan blive vaccineret mod influenza på regionens vaccinationscentre. Hidtil har det kun været muligt for børnene at blive vaccineret hos de praktiserende læger.

Sundhedsstyrelsen forventer, at influenzaen vil ramme landet hårdere i år efter to vintre med masser af hjemmearbejde og coronaisolation. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at udvalgte målgrupper blandt de voksne samt små børn på 2-6 år lader sig vaccinere.

Små børn bliver normalt ikke så alvorligt syge af influenza, at det kræver indlæggelse, men de smitter meget, og de kan blive hårdere ramt i år, da de måske ikke har været syge med influenza tidligere. Influenzasmitte hos børn betyder hvert år mange sygedage blandt børnene og deres pårørende.

Region Syddanmark udvider vaccinationsmulighederne

Hos Region Syddanmark har man fra 1. oktober kunnet få sit barn vaccineret med en næsespray mod influenza hos de praktiserende læger, der tilbyder vaccination dette efterår og vinter. Men nu udvider regionen tilbuddet ved at åbne for influenzavaccination af børn på regionens syv store vaccinationscentre i Vejle, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Odense og Svendborg.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Efter to år med nedlukning af samfundet forventer vi, at influenzasæsonen vil ramme hårdere i år. Det inkluderer også de mindste børn. Selv med Sundhedsstyrelsens anbefaling ligger tilslutningen til børnevaccinerne desværre lavt i hele landet. Indtil videre ligger tilslutningen i Region Syddanmark på omkring 14 % af målgruppen. Derfor åbner vi nu op for influenzavaccination i vores vaccinationscentre, så der bliver endnu flere muligheder for at blive vaccineret for de mindste syddanskere og deres familier. Vi håber, at det kan være med til at øge tilslutningen til vaccinationen af de mindste syddanskere denne vintersæson.

Opfordring til at booke tid

Forældre opfordres til at booke tid til deres børns influenzavaccination i et vaccinationscenter på vacciner.dk. De første tider til vaccination fra mandag den 14. november ligger allerede klar til bookning på vacciner.dk.

Det er dog også muligt at møde op i vaccinationscenteret med barnet uden tidsbestilling til en drop-in-vaccination.

Forældre kan finde en oversigt over vaccinationssteder med åbningstider på både vaccinationscentre og de praktiserende læger, der tilbyder vaccination af børn mod influenza på kortet over vaccinationssteder på regionens hjemmeside. Se kortet over vaccinationssteder.

Fakta

  • Influenzavaccinen til børn på 2-6 år gives som en næsespray, der sprøjtes op i hvert næsebor. Denne vaccine er specielt udviklet og godkendt til børn.
  • Syddanske forældre til et barn i alderen 2-6 år, har modtaget invitation til influenzavaccination af deres barn via e-Boks. Forældre der er fritaget for Digital Post, har modtaget barnets invitation med posten.
  • Der er pr. 10. november i alt givet 8.923 børneinfluenzavacciner hos regionens praktiserende læger. Det svarer til 14 % af de 65.500 inviterede børn i regionen.

Alle regionens syv vaccinationscentre i Vejle, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Odense og Svendborg har fra mandag den 14. november børnevaccinationer for influenza på lager.

APPFWU02V