Skip til primært indhold

Presseinvitation til kåring af vinderne af Frivillighedsprisen 2022

Vinderne af Region Syddanmarks frivillighedspris 2022 afsløres tirsdag 10. maj. I år er der hele fire vindere af prisen, da syddanskerne for første gang selv har kunnet stemme på deres favorit. De tre øvrige vindere kåres af en dommerkomité.

De nominerede til Frivillighedsprisen 2022 er:

  • B3, Hjertemedicinsk Afdeling, OUH og de frivillige, som er tilknyttet afdelingen
  • Kurt og Doris Hendriksen, som åbner deres hjem for borgere fra Autismecenter Syddanmark afdeling Kirkevej på Fyn
  • Vågetjenesten i Røde Kors på Kolding Sygehus
  • Hundeførerne i TrygFonden Besøgshundeordning, som besøger flere af regionens psykiatriske afdelinger
  • Susanne Olesen og Grete Rasmussen fra Handicapcenter Fyn, som i deres fritid svømmer med borgere fra centret
  • Helteakademiet – H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense, som arrangerer aktiviteter for indlagte børn.

Se videoer med de nominerede på regionens hjemmeside

De seks nominerede dyster om en hovedpris på 50.000 kroner, to øvrige priser på hver 10.000 kroner og – som noget nyt – Publikumsprisen på 10.000 kroner.

Pressen er meget velkommen – prisuddelingen finder sted:

Tirsdag 10. maj kl. 14.00-17.00 på Volkerts Fylke, Dalbygade 40D, 6000 Kolding

Parkering: På P-plads tilhørende Volkerts Fylke

Dagens program

13.00: Dørene åbnes, og der er mulighed for at besøge frivillig-stande i forhallen.

14.00: Konferencier på dagen, lægelig direktør på OUH Bjarne Dahler-Eriksen, byder velkommen, og regionsrådsmedlem Bente Gertz holder velkomsttale.

14.20: Livsstilsekspert Christine Feldthaus fortæller om frivilligt arbejde og interviewer tre borgere, der yder forskellige frivillige indsatser.

15.20: Pause – kaffe og kage og tid til at besøge frivillig-standene.

16.00: Koret ”Syng med Parkinson” underholder. Koret er etableret som et frivilligt initiativ.

16.30: Vinderne af Frivillighedsprisen 2022 kåres.

17.00: Tak for i dag.

Kort om de nominerede

Hjertemedicinsk afdeling, B3, OUH, v. afdelingssygeplejerske Mette Marie Nordestgaard samt de mange frivillige på afdelingen. Afdelingen samarbejder med stort engagement med flere frivillige foreninger, blandt andet Ældresagen, Røde Kors og Hjerteforeningen, og de har flere frivillige indsatser som kortklub og jule- og nytårsaftensarrangementer.

Kurt og Doris Hendriksen, Fyn. De åbner deres hjem for borgerne på Autismecenter Syddanmark i Kværndrup en gang om måneden, så de kan besøge dyrene på gården, køre traktor og hygge sig med frokost og eftermiddagskage.

Røde Kors’ vågetjeneste på Kolding Sygehus. De sidste 10 år har vågerne fra Røde Kors været at finde på Kolding Sygehus. Vågerne støtter døende, der ikke har pårørende, eller aflaster pårørende i den sidste tid, så ingen skal dø alene. 

Hundeførerne i TrygFonden Besøgshundeordning, Vejle, Esbjerg og Odense. Besøgshundene kommer typisk hver eller hver anden uge på besøg på det psykiatriske afsnit, de er tilknyttet.

Susanne Olesen og Grete Rasmussen fra Handicapcenter Fyn. I deres fritid sørger medarbejdere fra centeret for, at borgerne kommer i svømmehal og får gode oplevelser med at svømme og lave vandaktiviteter. Det har de gjort i mange år.

Helteakademiet, H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense. Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn i alderen 5-14 år, som her kan få fodboldtræning og boldleg og et frirum fra sygdom en gang om ugen. Trænerne er frivillige ildsjæle, og Helteakademiet drives af Børneulykkesfonden.

Derfor uddeles Frivillighedsprisen

Frivillighedsprisen er indstiftet af Region Syddanmark som en påskønnelse af de frivilliges indsats for regionen og de syddanske borgere. Den skal også ses som en anerkendelse af det store arbejde, som personale og konkrete afdelinger yder for at inddrage de frivillige.

APPFWU02V