Skip til primært indhold

Ingen PFAS-overskridelser på syddanske børneinstitutioner

Region Syddanmark har undersøgt otte børneinstitutioner og to offentlige legepladser for mulig PFAS-forurening. Der er ikke fundet PFAS over grænseniveauerne på nogen af grundene. De berørte institutioner og kommuner er i dag blevet orienteret om resultaterne.

Otte børneinstitutioner og to legepladser i regionen er nu blevet undersøgt for PFAS. Det er sket fordi, regionen ikke har kunnet udelukke risikoen for PFAS-forurening. Undersøgelserne gik i gang i april og er nu afsluttet. Resultaterne viser, at der ikke er fundet PFAS over grænseværdierne på nogen af grundene.

Poul Erik Jensen (S), der er formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark, siger:

- Det er rigtig glædeligt, at der ikke er fundet PFAS-stoffer i jorden i mængder, der kan udgøre en risiko for børnene. Det var reelt også det, vi forventede, men for at være på den sikre side, satte vi undersøgelserne i gang i sidste måned. Vi er glade for resultaterne, der betyder, at børnene stadigvæk kan lege sikkert på alle lokaliteter.

Der er blevet indsamlet i alt 218 jordprøver i forbindelse med undersøgelserne. Hver jordprøve er blevet undersøgt for 22 forskellige PFAS-stoffer.

Alle relevante parter er orienteret

Regionen har fredag 12. maj orienteret de berørte kommuner om undersøgelsesresultaterne. De otte børnehaver og to offentlige legepladser har også fået tilsendt resultaterne, så forældre og medarbejdere er orienteret.

Se listen over de otte børnehaver og to legepladser her. 

APPFWU02V