Skip til primært indhold

Region Syddanmarks hurtigteststeder lukker 6. marts

6. marts 2022 lukker muligheden for hurtigtest hos Carelink i Region Syddanmark. Behovet for hurtigtest er faldet markant i 2022, og derfor har de nationale sundhedsmyndigheder besluttet at stoppe tilbuddet om hurtigtest i hele landet. Borgere, der ønsker at blive hurtigtestet, skal fremover købe en hjemmetest.

COVID-19-restriktionerne i Danmark er løftet, og COVID-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at syddanskerne ikke i samme stil som tidligere benytter de mange hurtigteststeder, der ligger rundt omkring i regionen. I starten af februar 2022 besluttede de nationale sundhedsmyndigheder, at alle hurtigtestcentre i landet lukker ned senest 6. marts.

Sidste dag 6. marts 2022

Da testindsatsen i Region Syddanmark var på sit højeste 23. december 2021 blev der lavet 57.000 hurtigtest, men siden slutningen af januar 2022 er antallet af hurtigtest faldet til ca. 8.000 om dagen i gennemsnit i uge 7.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:
 
- Efterspørgslen på hurtigtest er faldet markant, og vi følger selvfølgelig de nationale sundhedsmyndigheders udmelding om nedlukning 6. marts. Carelink har på fornem vis hjulpet med at løfte den store testopgave, regionen har stået over for siden foråret 2020. De har på kort tid formået både at op- og nedskalere i takt med det behov, regionen har haft for hurtigtest – og vi vil gerne takke dem for samarbejdet om denne vigtige samfundsopgave, der kun er lykkedes så flot, fordi vi har løftet opgaven i flok.

APPFWU02V