Skip til primært indhold

Region Syddanmark klar til at vaccinere børn mellem 5 og 11 år mod COVID-19

Sundhedsstyrelsen har i dag besluttet at anbefale vaccinen fra Pfizer til 5-11-årige til brug i Danmark. Vaccinen blev godkendt af det Europæiske Lægemiddelagentur i går og af EU-kommissionen i dag. Dermed kan de første syddanske børn modtage deres første vaccine fra søndag den 28. november. I Region Syddanmark foregår vaccination af børn på de store vaccinationscentre, og de to ældste årgange inviteres først.

De første invitationer til vaccination af børn mellem 5 og 11 år (årgang 2010-2016) i Region Syddanmark, lander i forældrenes digitale postkasse lørdag den 27. november. Det er de ældste to årgange, der inviteres først. De følgende årgange inviteres hen over de næste 14 dage – med de ældste først. Forældrene kan derefter selv booke tid til vaccinationen på vacciner.dk.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

- Vi håber, at rigtig mange forældre vil tage imod tilbuddet om vaccination af deres 5 -11-årige børn mod COVID-19. Smitten blandt de yngre børn er med til at drive epidemien nu med mange smittede, så det vil være rigtig godt, hvis de bliver vaccineret. Fra regionens side vil vi gøre alt, hvad vi kan for at gøre det til en god og tryg oplevelse for de mindste at blive vaccineret. Netop derfor vil vaccinationer af børn komme til at foregå på vores store vaccinationscentre, hvor der er uddannet personale til at vaccinere børn – og der vil blive sat ekstra tid af til vaccination af det enkelte barn. Det vil derfor heller ikke være muligt at møde op til drop-in-vaccination med sit 5-11 årige barn.

Sådan foregår selve vaccinationen

Selve vaccinationen af børnene kommer til at foregå på regionens store vaccinationscentre. I Odense, Svendborg, Kolding, Vejle, Aabenraa/Rødekro og Sønderborg er de klar fra på søndag den 28. november, mens Esbjerg åbner op for tider fra mandag den 29. november.

Centrene vil, så vidt det er muligt, forsøge at oprette tider, der ligger efter skoletid på hverdage. Der vil løbende blive lagt flere tider ind på vacciner.dk – så hvis man ikke kan finde tid med det samme, så anbefaler regionen, at man prøver igen senere.

Børn under 15 år kan ikke selv give samtykke til vaccination. Det informerede samtykke til vaccination skal således gives af deres forældre. Derfor skal mindst én forælder eller værge ledsage barnet til vaccination.

På vacciner.dk vil det være muligt at booke 1. vaccination og 2. vaccination med et interval på mellem 21. og 42 dage mellem 1. og 2. stik.

Forældre kan læse meget mere om vaccination af 5-11-årige børn på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/Covid-vaccination-5-11aar

Yderligere informationer:

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, kan kontaktes via pressevagt Carsten Bruun, tlf. 20 26 33 92

Pressevagt

Carsten Bruun

Presserådgiver

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


20 26 33 92
APPFWU02V