Skip til primært indhold

Region Syddanmark gør klar til sommerens COVID-19-testning

Region Syddanmark vil i samarbejde med kommunerne tilpasse testkapaciteten med færre podere og åbningsdage samt kortere åbningstider, hvor det giver mening. Færre og færre lader sig nemlig teste på teststederne.

Tusindvis af syddanskere og udenlandske turister vil holde sommerferie i regionen de kommende uger. Men selvom syddanskerne går på ferie, og der kommer udenlandske turister på besøg, så er behovet for test-kapacitet samlet set faldende i forhold til tidligere på året.

Det betyder, at regionen i samarbejde med kommunerne løbende tilpasser testkapaciteten. Regionen vil hele sommeren være klar til at teste, der hvor borgerne befinder sig i sommerugerne.

Koncerndirektør Kurt Espersen bemærker, at udbredelsen af vaccinen har stor indflydelse på antallet af testede:

- Vi oplever generelt en nedgang i behovet for test, fordi borgerene nu kan bruge deres coronapas for vaccination 14. dage efter 1. vaccination. Vi har ligesom i resten af landet mærket en markant nedgang i behovet for testkapacitet. Det betyder, at vi løbende vil tilpasse testkapaciteten i samarbejde med kommunerne og følge de nationale myndigheders udmeldinger på området.

Åbningstiderne og antallet af podere justeres

Regionen har over de seneste par uger undersøgt behovet hos kommunerne. Regionen vil primært nedjustere i antallet af podere og åbningstider, så de reflekterer kommunernes behov hen over sommerferien. Enkelte hurtigteststeder lukkes ned, da deres primære opgave har været at teste eksempelvis skoler, der lukker ned henover sommeren. Testtilbuddet flyttes i stedet til et andet sted i kommunen, hvor de kan gøre større gavn.

Kurt Espersen forklarer:

- Vi tilpasser testkapaciteten nu, og så holder vi sammen med kommunerne og de nationale myndigheder tæt øje med behovet og udviklingen i hele sommerferien. Som det ser ud lige nu, er der især stille ude på teststederne i aftentimerne. Derfor vil flere steder lukke lidt tidligere i den tilpasning, vi har planlagt lige nu.

Sådan bliver du testet i sommerferien

Borgerne vil løbende kunne finde adresser og åbningstider på deres nærmeste faste PCR- og hurtigteststed på det nationale corana-oversigtskort, der ligger på regionens hjemmeside.

De mobile PCR-testbiler, som regionen lancerede for et år siden, vil også denne sommer besøge de steder, hvor der ofte er mange mennesker, heriblandt strande og turistområder. Borgerne vil kunne finde en ugeoversigt for uge 27-32 over de mobile PCR-testbiler på regionens hjemmeside:

www.rsyd.dk/mobileteststeder 

Planen for den kommende uge vil blive lagt op hver fredag fra fredag i uge 26. Hvis det bliver nødvendigt at tilpasse planen, vil den blive opdateret, senest dagen før der sker ændringer.

Yderligere oplysninger

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark – kan kontaktes via presserådgiver Carsten Bruun.

Presserådgiver

Carsten Bruun

Presserådgiver

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


20 26 33 92
APPFWU02V