Skip til primært indhold

AstraZeneca-vaccine ankommet til Region Syddanmark

De første 5.000 doser fra AstraZeneca ankom mandag 8. februar til Region Syddanmark og vil hurtigst muligt blive rullet ud til sundhedspersonale på sygehusene og i kommunerne. Yderligere 6.100 doser ventes at ankomme fredag i denne uge.

Region Syddanmark er klar til at vaccinere sundhedspersonale med den nyligt godkendte vaccine fra AstraZeneca. Vaccinen ankom mandag 8. februar med biler fra Statens Serum Institut og er allerede på vej videre ud til sundhedsansatte på sygehusene og kommunalt plejepersonale i dag.

Udrulningen af AstraZeneca-vaccinen følger retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og vil blive tilbudt den del af personalet, som er under 65 år og uden risiko for et alvorligt forløb med COVID-19.

Sygehusansatte vil blive vaccineret på sygehusene, mens det for det kommunale plejepersonale vil foregå på vaccinationscentrene.

Vaccinen fra AstraZeneca er den tredje, der bliver taget i brug i Region Syddanmark. De øvrige er fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

I alt er der kommet 5.000 doser til regionen. Det ventes, at yderligere 6.100 vil ankomme på fredag. De vil blive fordelt med ca. halvdelen til regionsansatte på sygehusene og halvdelen til kommunale sundhedsansatte. 

Læs mere om AstraZenecas vaccine på sundhedsstyrelsens hjemmeside

Yderligere oplysninger

Koncerndirektør Kurt Espersen – kan kontaktes via presserådgiver Carsten Bruun, telefon: 20 26 33 92

Presserådgiver

Carsten Bruun

Presserådgiver

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


20 26 33 92
APPFWU01V