Skip til primært indhold

Snart kan de praktiserende læger vaccinere mod COVID-19

Region Syddanmark og PLO Syddanmark har indgået aftale om, at de praktiserende læger i regionen nu får mulighed for at vaccinere mod COVID-19. Det er frivilligt for den enkelte lægepraksis, om de ønsker at tilbyde vaccination.

Hidtil har syddanskerne trukket ærmet op over skulderen til COVID-19-vaccination på de vaccinationscentre, der har været placeret rundt om i hele regionen.

Nu bliver nettet af vaccinationssteder snart endnu mere fintmasket, når de praktiserende læger i regionen også får mulighed for at tilbyde børn og voksne vaccination mod COVID-19.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har lavet en aftale med PLO Syddanmark. Det skaber endnu større tilgængelighed, at de praktiserende læger nu også kan vaccinere, ligesom det kan være mere trygt for nogle at blive vaccineret hos egen læge.

Giver rigtig god mening

Formand for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller, siger:

- Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan tilbyde vaccination mod COVID-19 i vores klinikker. Det er trygt og nært for borgerne at komme i almen praksis, og vi er vant til at vaccinere børn, så det giver rigtig god mening.

Formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark, Birgitte Ries Møller, opfordrer alle sine medlemmer til at overveje at tage del i vaccinationsindsatsen.

Sådan vil det foregå

Det er den enkelte læge, der selv beslutter, om vedkommende ønsker at tilbyde vaccination mod COVID-19.

Region Syddanmark og PLO-Syddanmark opfordrer de praktiserende læger i regionen til at opdatere deres hjemmesider, så det fremgår, hvis de tilbyder vaccination mod COVID-19, ligesom regionen arbejder på en oversigt, der kan give overblik over de praksis, der er med. Den vil blive publiceret på regionens hjemmeside, når de første lægepraksis er meldt til, og vil blive opdateret løbende.

(Opdatering 3. december 2021: Siden er nu i luften og kan findes via linket her.)

Det er også de praktiserende læger, der selv tilrettelægger vaccinationsindsatsen i deres praksis. Det er således også her, man skal bestille tid til vaccination.

Tilbyder egen læge ikke vaccination, og ønsker man som borger ikke at benytte vaccinationscentrene, kan man forespørge hos andre lægehuse, om de har mulighed for at vaccinere.

Tilbuddet gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet. 

Borgere, der allerede har booket tid til vaccination i et vaccinationscenter, men som hellere vil vaccineres hos egen læge, skal huske at afbestille deres tid ved vaccinationscenteret.

Det forventes, at de første praksis kan begynde at vaccinere fra næste uge (uge 49).

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Stephanie Lose, Region Syddanmark, telefon 25 33 09 82

Formand for PLO-Syddanmark Birgitte Ries Møller, telefon 24 64 51 05

Koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, kan kontaktes via pressevagt Carsten Bruun, tlf. 20 26 33 92

APPFWU01V