Skip til primært indhold

Nyt autismecenter i Fredericia skal stå klar i foråret 2024

Regionsrådet godkendte 20. december planerne for byggeriet af et nyt autismecenter til 86 millioner kroner på Nymarksvej i Fredericia. Centeret bliver hjem for 21 borgere med særlige behov og forventes at være klar til brug i marts 2024.

Illustation af to personer der kigger på de færdige bygninger ved det nye autismecenter

Sådan kan autismecenteret i Fredericia komme til at tage sig ud på en solskinsdag. Rendering af Wienberg Architects.

I foråret 2024 kan 21 borgere flytte ind i deres nye boliger på Nymarksvej i Fredericia. 

De 21 borgere har det til fælles, at de alle har en autismediagnose. Autismecenter Syddanmark er regionens tilbud til borgere med autisme med afdelinger flere steder i regionen. Med de nye bygninger i Fredericia kan endnu flere borgere få gavn af autismecenterets højt specialiserede tilbud.

Byggeri tager udgangspunkt i borgernes behov

Borgernes behov kan være meget forskellige, og det er netop tænkt ind i byggeriet.

Formand for Region Syddanmarks Anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) siger:

- De her borgere har meget individuelle behov, og det bygger vi selvfølgelig efter. Der bliver en variation i udformningen, der kan imødekomme de behov, der er i forhold til større eller mindre grad af støtte i hverdagen. Tre af boligerne bliver eksempelvis bygget, så de er helt adskilt fra de fællesområder, der er.

I alt tæller byggeriet 3000 m². Det fordeler sig på boliger, fællesarealer, servicearealer og tilknyttede medarbejderrum, ligesom der også bliver lavet aktivitets- og samværscenter og en centerbygning til autismecenterets administrative personale.

Gode rammer kan bruges af mange

Når Region Syddanmark sætter gang i en større byggeproces som denne, så er det et udtryk for, at der er et stort behov for netop det tilbud, der bygges til.

Formand for Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg Thies Matthiasen (DF) siger:

- Vi oplever en stor efterspørgsel fra kommunerne på at kunne tilbyde højt specialiserede tilbud til voksne med autisme, der har et komplekst behov for støtte. Vi har de specialiserede kompetencer, og for at vi også kan have nogle fremtidssikrede rammer, sætter vi gang i byggeriet her. Stedet kommer til at danne en god og indholdsrig ramme for borgerne, og der vil også være mulighed for, at faciliteterne bliver benyttet af borgere i målgruppen, der ikke er bosat på stedet. På den måde kan endnu flere få gavn af stedet. 

Regionsrådet har bevilget godt 86 millioner kroner til det samlede byggeprojekt.

APPFWU01V