Skip til primært indhold

Stigende smittetal kræver flere tests

Smittetallene i Danmark og i Region Syddanmark stiger støt, og det betyder, at borgerne skal være endnu bedre til at passe på hinanden. Derfor opfordrer Region Syddanmark nu til, at borgerne i regionen sørger for at lade sig teste. Der er masser af ledig kapacitet.

Med 859 nye smittetilfælde i Danmark i løbet af det seneste døgn, opfordrer Region Syddanmark nu alle til at passe ekstra godt på hinanden og lade sig teste, så snart man får mistanke om, at man måske har symptomer på COVID-19, også selvom det kun drejer sig om let feber eller hoste. 
 
-  Selvom vi alle sammen godt kunne tænke os, at det var anderledes, viser tallene tydeligt, at 2. bølge af coronavirussen skyller ind over os. Det betyder, at vi alle sammen skal hanke op i os selv og være ekstra opmærksomme på at blive testet, så snart man har de mindste symptomer, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark. 

Tid til test samme dag

Også i Region Syddanmark er smittetrykket opadgående. I dag, 23. oktober 2020, er der kun tre ud af de 22 kommuner i Region Syddanmark, der ligger under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 borgere. Det drejer sig om Fanø, Sønderborg og Nordfyns kommuner. 
 
- Det er rigtig ærgerligt, men forventeligt, at smittetrykket stiger nu. Men vi er godt forberedte, fordi vi har øget testkapaciteten så meget, at man som regel kan få en tid til test samme dag. I langt de fleste tilfælde vil man få svar i løbet af et døgn max to døgn, siger Kurt Espersen.

Flere teststeder

Ud over at øge antallet af tests, som dagligt kan analyseres, er regionen også i fuld gang med at gøre det nemmere at blive testet for corona i sit nærområde. 
 
Konkret har regionen indenfor de seneste par uger åbnet testfaciliteter i Esbjerg og Svendborg og vil i den kommende tid åbne endnu flere teststeder, hvor borgere uden eller med milde symptomer på COVID-19, der ikke har brug for lægehjælp, kan blive testet. 
 
Det drejer sig om
 
- Kolding, som åbner 26. oktober 2020 (Teststederne på sygehuset og ved Kolding Storcenter samles og flytter til Kokbjerg 1A, Kolding)
- Rødekro, som åbner 29. oktober 2020 (Skånevej 5, Rødekro)
- Sønderborg, som åbner 3. november 2020 (Ellegårdvej 16, Sønderborg)
 
Derudover vil der senest i december åbne nye vintersikre teststeder i Odense, Vejle, Middelfart, Fredericia, Nyborg, Haderslev, Tønder og Grindsted. 
 
Antallet af mobile testenheder, der kører ud til områder, virksomheder og institutioner, hvor smittetrykket er særligt højt, er også øget.
 
På regionens facebook-side kan man se, hvor bilerne er udstationeret.   

Bestil tid på coronaprover.dk 

På coronaprover.dk kan alle, der ikke har symptomer – eller har så milde symptomer på COVID-19, at de ikke har brug for lægehjælp, bestille tid til test. 
 
Har man svære symptomer på COVID-19 og brug for lægehjælp, skal man fortsat kontakte egen læge eller vagtlæge, der vurderer, om man har brug for test og behandling. I så fald vil man få en tid til test indenfor få timer.
 

Yderligere oplysninger

Kurt Espersen

Koncerndirektør


21 67 90 21
APPFWU02V