Skip til primært indhold

Region Syddanmark lancerer nyhedsbrev om sundhed

Nyhedsbrevet 'Sund i Syd’ er et gratis tilbud fra Region Syddanmark, hvor borgerne får ekspertråd og faktuel, relevant viden, lige når det er aktuelt for dem.

Region Syddanmark lancerer 6. oktober nyhedsbrevet ’Sund i Syd’ til regionens 1,2 millioner indbyggere. Nyhedsbrevet er et alternativ til regionens Facebook-side, der på nuværende tidspunkt har 27.000 følgere, samt regionens sundhedsmagasin Sund i Syd. For der har vist sig et stort behov for at få viden om sundhedsvæsenet – specielt i lyset af coronavirussens udbredelse.

Regionsdirektør Jane Kraglund forklarer baggrunden for lanceringen af nyhedsbrevet:

- Vi oplevede et kæmpe behov for kommunikation fra borgerne i kølvandet på coronavirussens udbredelse, og borgerne var virkelig gode til at dele vores budskaber. Men vi ved omvendt også, at det ikke er alle, der er på Facebook eller lige får læst vores magasin, og med nyhedsbrevet kan vi komme ud til alle dem, der ønsker at få information om, hvad de skal gøre – ikke bare i en coronasammenhæng, men generelt.

Sundhedsråd til syddanskerne

Nyhedsbrevet handler om sundhed i hverdagen. Som abonnent på nyhedsbrevet får man gode råd, guides og tips fra de syddanske sygehuses sundhedsfaglige eksperter direkte i sin indbakke. Nyhedsbrevet kan tage højaktuelle sager op om eksempelvis COVID-19, hvor det er vigtigt, at borgerne følger retningslinjerne. Men det kan også være andre emner som eksempelvis førstehjælp, gode råd til bedre søvn eller hjælp til rygestop.

Nyhedsbrevet skal – ligesom Region Syddanmarks øvrige kanaler; Sund i Syd, Info-TV samt regionens sociale medier – understøtte forebyggelse i regionen.

Regionsdirektør Jane Kraglund siger:

- Med lanceringen af nyhedsbrevet får vi et stykke værktøj mere i værktøjskassen til at give syddanskerne aktuelle, konkrete og brugbare sundhedsråd, så de ved, hvordan de bedst tager vare på dem selv og deres nærmestes sundhed. Indholdet vil afspejle årstidsbestemte eller aktuelle emner. Lige nu står vi midt i en sundhedskrise, og derfor handler temaet i den første udgave af nyhedsbrevet om COVID-19.

Nemt at tilmelde sig

Man kan tilmelde sig nyhedsbrevet hurtigt og nemt ved at sende en SMS til 1414, hvor man blot skriver SUND, og så modtager man en SMS med link til tilmelding. Det koster almindelig SMS-takst. Man kan også tilmelde sig på Region Syddanmarks hjemmeside, www.rsyd.dk.
Nyhedsbrevet udkommer som udgangspunkt en gang om måneden, men kan også udkomme oftere, hvis der opstår pludselige behov som eksempelvis under den nuværende corona-pandemi.

Yderligere oplysninger

Jane Kraglund

Regionsdirektør


28 99 32 40

Tine Glindvad

Redaktør Sund i Syd magasin og nyhedsbrevet Sund i Syd

Rådgiverteamet - Koncern Kommunikation


26 71 33 45
APPFWU01V