Skip til primært indhold

Region Syddanmark åbner COVID-19-teststationer i Tønder og Fredericia

Region Syddanmark har nu fået detaljerne på plads for de to sidste af regionens nye COVID-19-teststationer. De åbner i Tønder og Fredericia 1. december 2020.

Borgerne i Tønder og Fredericia skal ikke vente meget længere, før regionens to sidste COVID-19-teststationer slår dørene op. Det sker 1. december i Tønder og Fredericia. De to teststationer fuldender dermed den COVID-19-vinterplan, Region Syddanmark præsenterede i oktober.

Teststationerne i Tønder og Fredericia er en del af de seks teststationer, der åbner på tværs af regionen. Derudover har regionen også åbnet syv store testcentre i regionens største byer. Alle 13 teststeder er udpeget, klargjort og åbnet henover oktober, november og nu 1. december.

Testmuligheder i hele regionen

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over, at alle teststeder i regionen nu er klar til at modtage borgere og modstå vinteren:

- Med de sidste to teststationer fuldender vi det store arbejde med at sikre syddanskerne nem og enkel adgang til testmuligheder på tværs af hele regionen. Jeg vil gerne takke de kommuner og medarbejdere, vi har samarbejdet med for at få de nye testfaciliteter op at stå på meget kort tid. Endnu engang viser vi, at vi står sammen i kampen mod corona. Det betyder, at syddanskerne kan gå vinteren i møde med et corona-testberedskab, der både dækker bredere og tættere på den enkelte, end det gjorde i foråret.

Husk at booke tid til test

På de nye teststationer kan borgere uden symptomer og med milde symptomer på COVID-19 blive testet, når de har booket tid på www.coronaprover.dk. Det kræver ikke en lægehenvisning at booke test ved teststationerne. Man skal dog stadig kontakte lægen, hvis man har symptomer og føler sig så syg, at man gerne vil tale med en læge.

Åbningstider afhængig af corona-situationen

Teststationerne vil som udgangspunkt have åbent på hverdage mellem kl. 9.00 og 17.00. Der kan dog forekomme tidspunkter, hvor testpersonalet skal teste borgere andre steder i regionen eller hjælpe til i andre regioner, som det har været tilfældet i Nordjylland på det seneste.

Teststationerne i Middelfart og Fredericia deler testpersonale. Derfor vil åbningstiderne for de to centre fra 1. december være:

- Lige uger: Mandag, onsdag og fredag i Fredericia og tirsdag og torsdag i Middelfart.
- Ulige uger: Mandag, onsdag og fredag i Middelfart og tirsdag og torsdag i Fredericia.

Stationerne i Tønder og Fredericia vil ligge på følgende adresser:

• Tønder: Nordre Industrivej 5A, 6270 Tønder. Åbner 1. december 2020
• Fredericia: Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia – på bagsiden af messecenteret, Messe C.Åbner 1. december 2020.

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.

Yderligere oplysninger

Stephanie Lose

Regionrådsformand


25 33 09 82 Stephanie Lose, Venstre
APPFWU02V